Καταγγελίες ότι αφέθηκε να ξεραθεί ο μεγάλος χώρος πρασίνου στην ανατολική πλευρά της Βιομηχανικής Περιοχής Αγίου Αθανασίου στον οποίο προορίζεται να δημουργηθεί το «Πάρκο Δρ. Ανδρέας Πίττας», από τη φαρμακοβιομηχανία Medochemie με αποτελεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς, δέχθηκε η πρωινή ενημερωτική εκπομπή στο Κανάλι 6.

Σε επικοινωνία που είχε ο σταθμός μας με τον Αντιδήμαρχο Αγίου Αθανασίου του Δήμου Ανατολικής Λεμεσού Μαρίνο Κυριάκου, μας ανέφερε πως επικοινώνησε με το Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας στη δικαιοδοσία του οποίου βρίσκεται ο χώρος και του ανέφεραν πως βρίσκονται σε διαδικασία ανάθεσης του καθαρισμού του.

Το Κανάλι 6 επικοινώνησε και με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχάνων στη Βιομηχανικής περιοχής Αγίου Αθανασίου Βάσο Δημητριάδη, ο οποίος μας είπε πως οι διαδικασίες για την αδειοδότηση του πάρκου έχουν απ’ όλα τα τμήματα έχουν ολοκληρωθεί.

Πρόσθεσε πως η τελευταία ενημερωση που έχει ο Σύνδεσμος από τη Medochemi είναι ότι περιμένουν από το Υπουργείο να δεσμευτεί σχετικά με την διαχείριση και συντήρηση του πάρκου.

Είπε ακόμη πως Σύνδεσμος εκφράζει ετοιμότητα να αναλάβει την διαχείριση του νοουμένου ότι δεν θα επιβαρυνθεί με το κόστος, αφού πρκειται για πάρκο περίπου 30.000 m² με πεζόδρομο και γέφυρες που χρειάζεται και την ανάλογη συντήρηση.