Λεμεσός 2030: «Εκεί Έξω Μαζί» 14 ΙούνιοςΙούν 2024 17:00 - 16 ΙούνιοςΙούν 2024 00:00

Συνέδρια/Ημερίδες

Μια σειρά από εφτά περιπάτους στην πόλη προτείνει το Λεμεσός 2030 στην ανοιχτή δράση του «Εκεί Έξω Μαζί», η οποία πραγματοποιείται από την Παρασκευή, 14 Ιουνίου μέχρι την Κυριακή, 16 Ιουνίου στη Λεμεσό.

Μέσα από εφτά διαδρομές και πέντε ανοικτές δράσεις, η υποψήφια πόλη και οι σχεδιαστικές ομάδες των περιπάτων συμπληρώνουν τη βιογραφία και το σύγχρονο αφήγημα της πόλης:

  • μια αρχιτεκτονική περιδιάβαση στη Γειτονιά του Σίνε Βόλος θα μας ξεναγήσει σε ιστορικά κτίρια·
  • ένας περίπατος στον Τουρκομαχαλλά θα μας μυήσει στο παρελθόν και το παρόν της οδού Ισμέτ Πασά·
  • μια βόλτα με ποδήλατα θα προτείνει ότι η Λεμεσός μπορεί και πρέπει να γίνει ασφαλής για μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες ·
  • μια επιβίβαση στο Λεωφορείο 30 θα δώσει φωνή σε πολύγλωσσες προσωπικές ιστορίες·
  • μια βόλτα στο κέντρο της Λεμεσού θα υπενθυμίσει ότι ο δημόσιος χώρος είναι… δημόσιος·
  • μια περιδιάβαση στον αρχαιολογικό χώρο της Αμαθούντας θα “μιλήσει” για παρουσίες και απουσίες σχέσεων και αντικειμένων, για μύθους και τελετές·
  • και, τέλος, μια μπαρότσαρκα στη νυχτερινή Λεμεσό θα μας συγχρονίσει με τον παλμό του χθες και του σήμερα.

Η ανοιχτή στο κοινό πρωτοβουλία «Εκεί Έξω Μαζί», προτείνει, επιπλέον, πέντε ανοικτές δράσεις: ένα πικ νικ στη Μαρίνα Λεμεσού, παιχνίδι, μουσική και εδέσματα στο πάρκο του Σίνε Βόλος, συζήτηση για την τουρκόφωνη λογοτεχνία της Λεμεσού, σινεμά στη θάλασσα με προβολή της βραβευμένης κυπριακής ταινίας «Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ» (σε σκην. Μάριου Πιπερίδη) κι ένα πάρτυ με DJ στην Πλατεία Αναγέννησης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τις διαδρομές των περιπάτων έχουν χαράξει, μέσα από μία εξ ολοκλήρου συμμετοχική διαδικασία, 15 συμμετέχοντες-σχεδιαστές, ενεργοί/ές Λεμεσιανοί/ές, οι οποίοι έλαβαν μέρος τους προηγούμενους μήνες σε σειρά εργαστηρίων. Το σκεπτικό πίσω από το τριήμερο, την επιμέλεια και τον σχεδιασμό της δράσης υπογράφει η συνεργάτιδα του Λεμεσός 2030, Έλενα Αγαθοκλέους. Μαζί με την Ελένη Πασιά, συνεργάτιδα στο συντονισμό και σχεδιασμό των συμμετοχικών διαδικασιών, καθοδηγούν τον σχεδιασμό των εφτά περιπάτων και του περιεχομένου τους.

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και το γενικό πρόσταγμα της Ελεάνας Αλεξάνδρου, η δράση αυτή έρχεται να εφαρμόσει τις συμμετοχικές μεθόδους που το Λεμεσός 2030 εξασκεί ήδη από την αρχή της πορείας του. Το τριήμερο αυτό αποτελεί μια ευκαιρία να δοκιμαστούν στην πράξη οι ιδέες και απόψεις που εκφράστηκαν τους προηγούμενους μήνες. Εκεί έξω μαζί: με την ενεργή εμπλοκή των ανθρώπων της πόλης. Με την πόλη να αφουγκράζεται τους ανθρώπους της.

Με τις/τους συμμετέχοντες/σχεδιαστές των περιπάτων:

Ρία Αλεξάνδρου, Σάρα Μαρίζα Βρυωνίδου, Ράνια Ιακώβου, Εβίτα Ιωάννου, Μαρίνα Κακουλλή, Παναγιώτης Κλεάνθους, Αναστασία Κοραή, Θοδωρής Κούρος, Ιάνθη Παπαδήμα, Αλέξης Παπαδόπουλος, Μαρίνα Πασιά, Φειδίας Παυλίδης, Μάριος Παύλου, Κωνσταντίνα Πήτερ, Πάνος Χατζηχριστοφή

Για το αναλυτικό πρόγραμμα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Λεμεσός 2030

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org