Μελέτη του κρατικού Πανεπιστημίου Φλίντερς, της Αυστραλίας, που δημοσιεύεται σε επιστημονικά περιοδικά, αναφέρει ότι αμφισβητούνται παλαιότερες μελέτες ότι τα νησιά της Μεσογείου, κατά την πλειστόκαινη περίοδο, δεν ήταν φιλόξενα και δεν μπορούσαν να κατοικηθούν.

Αντίθετα, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, τα μεγάλα μεσογειακά νησιά ήταν ελκυστικοί και δημοφιλείς προορισμοί για τους ανθρώπους – κυνηγούς της παλαιολιθικής εποχής.

Η εγκατάσταση κατοίκων στην Κύπρο ήταν ραγδαία και, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, μέσα σε 100 χρόνια σε 2 ή 3 μεταναστευτικά κύματα και 11 γενεές, ο πληθυσμός της Κύπρου έφτασε στις τέσσερις έως πέντε χιλιάδες. Οι πρώτες περιοχές που κατοικήθηκαν ήταν στην επαρχία Πάφου, με επικρατέστερη την Κισσόνεργα.

Υποστηρίζεται, μάλιστα, ότι τη μετανάστευση επέβαλαν δημογραφικές πιέσεις και ραγδαίες κλιματικές αλλαγές στις ηπειρωτικές περιοχές.

 

Πηγή: phys.org

Kanali 6
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.