Όλες οι αποφάσεις αφορούν εμένα, άρα, η οποιαδήποτε ευθύνη ή δυσαρέσκεια είναι προς το δικό μου πρόσωπο, όπως και η ευθύνη για κάθε επιλογή, απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος, Χριστοδουλίδης, ερωτηθείς σήμερα αν το ΔΗΚΟ στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Προεδρικό εξέφρασε δυσαρέσκεια για το κυβερνητικό πρόγραμμα.
“Δεν μπορώ να μιλήσω εγώ εκ μέρους του ΔΗΚΟ. Όλες οι αποφάσεις αφορούν εμένα, άρα, η οποιαδήποτε ευθύνη ή δυσαρέσκεια είναι προς το δικό μου πρόσωπο, όπως και η ευθύνη για κάθε επιλογή”, ανέφερε.
Σε δηλώσεις στα ΜΜΕ στη Δερύνεια ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι είχε συνάντηση με τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ, μέσα στο πλαίσιο των επαφών, ένα χρόνο μετά και από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. “Ανταλλάξαμε απόψεις και για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος, για θέματα συνεργασίας και άλλα”, ανέφερε.
Nα υπάρξει άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα, λέει ο Πρόεδρος
Θα πρέπει άμεσα να υπάρξει ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα, είπε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους στο περιθώριο των εγκαινίων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δερύνειας, για τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα στη Λευκωσία με τη Συντονίστρια για το θέμα της Γάζας από πλευράς των ΗΕ, Sigrid Kaag, ο Πρόεδρος είπε ότι εργαζόμαστε από κοινού για να υλοποιηθεί ο θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος από την Κύπρο προς τη Γάζα.
Πρόσθεσε ότι δεν είναι η μόνη επιλογή και ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές, “αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις σοβαρές ανθρωπιστικές ανάγκες, θα πρέπει άμεσα να υπάρξει παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας”.
“Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι (η Συντονίστρια) ήταν στην Κύπρο σήμερα, θα μεταβεί στο Ισραήλ, θα ενημερώσει ακολούθως τον Γενικό Γραμματέα και ελπίζουμε σύντομα να δημιουργηθούν εκείνα τα δεδομένα που θα επιτρέψουν να λειτουργήσει κανονικά ο θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος”, ανέφερε.
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι οι ανάγκες του πληθυσμού στη Γάζα αυξάνονται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: “ακριβώς και δεν θα πρέπει να υπάρχουν τα οποιαδήποτε πολιτικά κίνητρα που να δυσκολεύουν την υλοποίηση τέτοιων επιλογών”.
Σημείωσε ότι το κριτήριο που πρέπει να κρίνει τις όποιες επιλογές υπάρχουν, όπως είναι η κυπριακή πρόταση, είναι οι ανάγκες των ανθρώπων στη Γάζα που μέρα με τη μέρα είναι σαφώς περισσότερες.
Σε άλλη ερώτηση είπε ότι είμαστε σε συνεργασία και με τη Βρετανία και με τη χώρα που προέρχεται η αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα, την Ολλανδία, την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση γενικότερα, και όλα τα κράτη που μπορούν να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Πηγή: ΚΥΠΕ