Άδικες θεωρεί τις αντιδράσεις για το έργο του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου όσον αφορά τους διορισμούς στους Ημικρατικούς Οργανισμούς, ο Πρόεδρος του σώματος, Γιώργος Αρέστη, που δήλωσε ικανοποιημένος από το έργο που αυτό παρήγαγε.
Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ σημείωσε ότι ήταν η πρώτη φορά που ο απλός πολίτης είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στα συμβούλια τέτοιων οργανισμών χωρίς να χρειαστεί να περάσει μέσα από κομματικές διαδικασίες.
Ο Γιώργος Αρέστη δήλωσε ότι εργάστηκαν με σύμπνοια, συναινετικά και παρήγαγαν ένα έργο «που πρώτη φορά παράγεται στην Κύπρο, στα στενά χρονικά περιθώρια που έθεσε ο ΠτΔ».
Δήλωσε ότι οι αποφάσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου λαμβάνονταν συναινετικά, ομόφωνα σε συνεδρίες που πάντοτε προέδρευε ο ίδιος. Ο κ. Αρέστη υπογράμμισε ότι στηρίχθηκαν μόνο στις δηλώσεις ενδιαφέροντος που τους είχαν αποσταλεί και σε τίποτε άλλο.
Ερωτηθείς αν υπήρξε παρέμβαση προς τα μέλη του συμβουλίου απάντησε: «Καμία παρέμβαση.
Η επίθεση, πρόσθεσε, έρχεται από δύο κατευθύνσεις, η μία από εκείνους που δεν επιλέγηκαν, σημειώνοντας ότι δέχθηκαν συνολικά 1070 αιτήσεις και στο Υπουργικό Συμβούλιο για τα 11 Διοικητικά Συμβούλια πρότειναν περίπου 300 άτομα.
Η άλλη κατηγορία αντιδράσεων είναι από τα κόμματα, είπε, κάτι που επίσης ο κ. Αρέστη βρίσκει φυσιολογικό, όπως ανέφερε.
Κληθείς να σχολιάσει εάν υπάρχουν άτομα που έχουν σύγκρουση συμφερόντων με την θέση στην οποία διορίστηκαν, ο κ. Αρέστη είπε ότι έκριναν τους υποψήφιους με βάση τα στοιχεία που είχαν συμπληρώσει στην αίτηση.
Για το ΔΣ του ΤΕΠΑΚ, ο Γιώργος Αρέστη είπε ότι ο διορισμός των μελών του ΔΣ δεν ήταν στην δικαιοδοσία του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου .