Γενετικό υλικό του 41χρονου που τελεί υπό κράτηση για την δολοφονία του Θανάση Καλογεροπουλου που διαπράχθηκε στις 30 Οκτωβρίου στην παραλιακή του Αγίου Τυχωνα στη Λεμεσό, εντοπίστηκε σε έναν από τους κάλυκες που περισυνέλλεξαν από την σκηνή του εγκλήματος οι Αρχές.

Αυτό αναφέρθηκε σήμερα στο δικαστήριο όπου οδηγήθηκε ο 41χρονος καθώς και ο 44χρονος, και ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης τους για άλλες οκτώ ημέρες.

Και σήμερα λήφθηκαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο, ενώ και οι δύο ύποπτοι έφεραν  αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Έξω από την αίθουσα του Δικαστηρίου συγκεντρώθηκαν και σήμερα συγγενείς και φίλοι του θύματος χωρίς, ωστόσο, να τους επιτραπεί η είσοδος εντός της αίθουσας.

Για πρώτη φορά η αίτηση προσωποκράτησης για την υπόθεση, αναγνώστηκε στο Δικαστήριο από το ανακριτή της υπόθεσης, Κώστα Μιχαήλ.

Οι δικηγόροι των δύο υπόπτων ανέφεραν ότι έχουν διαβάσει την αίτηση, εντούτοις ο δικαστής, έδωσε οδηγίες όπως αναγνωσθεί καθώς στην αίθουσα υπήρχαν δημοσιογράφοι.

Ο εξεταστής της υπόθεσης ανάφερε ότι υπάρχει μαρτυρία που θέλει τον 41χρονο ύποπτο να είναι πρόσωπο που είχε στην κατοχή του όπλα, όπως καλασνικοφ και πιστόλι.

Παράλληλα ο 41χρονος καταγράφεται σε εικόνες από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης να οδηγεί την μοτοσικλέτα διαφυγής και να φοράει ρούχα τα οποία εντοπίστηκαν στην έπαυλη του 44χρονου σε χωριό της Επαρχίας Λάρνακας.

Μια ημέρα πριν από την δολοφονία φαίνεται η μοτοσικλέτα να καταγράφεται στην περιοχή της έπαυλης.

Όπως είχε ακουστεί στο Δικαστήριο, οι ύποπτοι χρησιμοποιούσαν την έπαυλη τους τελευταίους δυο μήνες.

Σε αυτήν εντοπίστηκαν είδη ρουχισμού στα σκουπίδια καθώς και κουτιά από κάρτες κινητής τηλεφωνίας τα οποία παραλήφθηκαν και στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε ακόμη ότι δημιουργείται εύλογη υπόνοια ότι η έπαυλη ήταν η βάση των εκτελεστών και άλλων προσώπων.

Όπως ανέφερε ο ανακριτής ο 44χρονος, γνώριζε για την εγκληματική ενέργεια που σχεδίαζαν εναντίον του Καλογερόπουλου και μάλιστα δέκα ημέρες πριν τον σκοτώσουν ο ύποπτος είχε συναντηθεί με το θύμα, σύμφωνα με αξιόπιστο μάρτυρα της αστυνομίας.

Ζητώντας την ανανέωση του διατάγματος κράτησης των δύο υπόπτων για άλλες οκτώ ημέρες, ο ανακριτής ανέφερε ότι υπολείπεται ακόμα μεγάλο ανακριτικό έργο αφού αναμένεται να ληφθούν άλλες 50 καταθέσεις.

Ως γνωστόν για την εν λόγω δολοφονία, υπό 8ημερη κράτηση τελεί από την Παρασκευή  ένας 22χρονος και υπό 7ημερη κράτηση ένας 21χρονος από το Σάββατο.