Aποκλειστική είδηση που μεταδίδει η Τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα «Χαμπέρ Κίπρις» αναφέρει ότι δύο άνδρες που φέρονται να έχουν εμπλοκή στις υποθέσεις δολοφονιών Καλογερόπουλου-Μαυρομιχάλη προσπάθησαν να διαφύγουν χθες βράδυ με ιδιωτικό τζέτ από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Οι δύο άνδρες, έγιναν αντιληπτοί από την «αστυνομία», συνελήφθησαν και ακολούθως ανακρίθηκαν. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στις κεντρικές φυλακές του ψευδοκράτους.

Υπάρχει, επαφή με τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας για το θέμα, μέσω των Ηνωμένων Εθνών, γράφει η ιστοσελίδα «Χαμπέρ Κίπρις».

Πρόκειται για δύο άτομα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, που ήταν ύποπτα για «Πολωνο-Ρωσικές διασυνδέσεις».

Κατά τη διαδικασία ελέγχου στο παράνομο αεροδρόμιο, ένας υπάλληλος του «τμήματος μετανάστευσης» αντελήφθη, όπως γράφει το δημοσίευμα, ότι επρόκειτο περί υπόπτων και ειδοποίησε την λεγόμενη «αστυνομία», η οποία και ανέλαβε δράση.

Αυτό που περιέπεσε στην αντίληψη του υπαλλήλου είναι ότι οι δύο άνδρες, φέρονται να εισήλθαν «παράνομα» στα κατεχόμενα και ειδοποίησε την ψευδοαστυνομία που βρισκόταν στο παράνομο αεροδρόμιο.

Όλα τα αντικείμενα που κρατούσαν, έχουν κρατηθεί ως τεκμήρια από τις λεγόμενες αρχές των κατεχομένων.

Στο δημοσίευμα της Τ/κ εφημερίδας, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «εάν επιβεβαιωθεί ότι οι συλληφθέντες συνδέονται με τις δολοφονίες θα εκδοθούν στον νότο», όπως αναφέρεται η Κυπριακή Δημοκρατία.

Μέχρι στιγμής οι αρχές της Δημοκρατίας δεν έχουν επιβεβαιώσει, ούτε διαψεύσει το δημοσίευμα, φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια για άντληση πληροφοριών.

Από πλευράς της Αστυνομίας Λεμεσού, μας έχει αναφερθεί ότι δεν φαίνονται να συνδέονται με την δολοφονίες, οι συλλήψεις στα κατεχόμενα χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Η τ/κ ιστοσελίδα υπενθυμίζει ότι μέσα σε 48 ώρες διαπράχθηκαν οι δύο δολοφονίες των Θανάση Καλογερόπουλου στη Λεμεσό και Αλέξη Μαυρομιχάλη στη Λευκωσία και αναφέρεται στις πληροφορίες για τις συνθήκες των φόνων και ποιοι ήταν τα θύματα.