Η επιθετική εκστρατεία του Ισραήλ συνεχίζεται καθώς στρατεύματα επιχειρούν τώρα μέσα στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν σκοτώσει «χιλιάδες τρομοκράτες, από πάνω και κάτω από το έδαφος».
«Καταστρέψαμε περισσότερα από 100 φρεάτια σηράγγων τρομοκρατών και περισσότερα από 4.000 όπλα, πολλά από τα οποία μέσα σε τζαμιά, παιδικούς σταθμούς και κτίρια κατοικιών», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι.
Χτυπά με ρουκέτες το Τελ Αβίβ η Χαμάς
Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, εξαπέλυσε χθες βράδυ νέα επίθεση με ρουκέτες κατά του Τελ Αβίβ.
Στην ευρύτερη περιοχή της ισραηλινής μεγαλούπολης ήχησαν σειρήνες συναγερμού αρκετές φορές. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς.
Το Ισραήλ αναφέρει πως από την έναρξη του πολέμου με τη Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου, πάνω από 9.000 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από τη Λωρίδα της Γάζας, με την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση να αναλαμβάνει την ευθύνη στις περισσότερες περιπτώσεις.