Επίθεση με πυροβολισμούς εξαπέλυσαν ένοπλοι κατά του κομβόι που μετέφερε τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.
Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media φαίνεται η στιγμή που τα μέλη της οργάνωσης «Παιδιά του Abu Jandel» –Αμπου Τζαντέλ- που ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση- έχουν ταμπουρωθεί πίσω από ένα όχημα με καρότσα και πυροβολούν κατά ριπάς. Η οργάνωση, αυτή είχε δώσει νωρίτερα στον Μαχμούντ Αμπάς 24 ώρες για να αναλάβει δράση κατά του Ισραήλ.
Διακρίνεται ένας φρουρός από τη συνοδεία του Αμπάς να δέχεται πυροβολισμούς και να πέφτει τραυματίας στο έδαφος

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που δημοσίευσε ισραηλινός ιστότοπος και δείχνει εκατοντάδες κατοίκους της Γάζας, μερικοί από τους οποίους έχουν υψωμένα τα χέρια και μερικοί κρατάνε λευκές σημαίες, να κινούνται μαζικά και πεζή κι όντας περικυκλωμένοι από ισραηλινά στρατεύματα μέσω του δρόμου Σαλάχ αλ Ντιν από τον βορρά προς νότο της Λωρίδας.
Ο αραβόφωνος εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF), Αβιχάι Αντράε σε ανάρτηση του γράφει πως οι ισραηλίτες ανοίγουν και πάλι έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για την εκκένωση των Παλαιστινίων και απηύθυναν άλλη μια έκκληση προς τους κατοίκους της Γάζας να εκκενώσουν το βόρειο τμήμα της Λωρίδας και να κατευθυνθούν νότια.