Διάταγμα 8 ήμερης κράτησης εξέδωσε το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού εναντίον των 2 προσώπων 41 και 44 χρόνων, που  οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί ενώπιον σε σχέση με την δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου, ενώ κατά την αναχώρηση τους από το δικαστήριο προπηλακίστηκαν από συγγενείς και φίλους του θύματος.

Η αίτηση προσωποκράτησης των συλληφθέντων δεν αναγνώστηκε στο δικαστήριο, όμως αναφέρθηκαν κάποια στοιχεία μετά από ερωτήσεις που έθεσε ο συνήγορος του 44χρονου.

Ο ανακριτής ανάφερε ότι ο 44χρονος φιλοξενούσε τους τελευταίους δύο μήνες τον 1ο ύποπτο,  τονίζοντας πως δεν ξεκαθαρίζει τη θέση και τον ρόλο του, ενώ κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης κατέγραψαν τους εκτελεστές μετά τον εμπρησμό του οχήματος του φόνου, να μεταβαίνουν στην οικία του.

Ο εξεταστής είπε ότι υπάρχει πληροφοριοδότης που ανέφερε προφορικά μέχρι στιγμής, ότι ο 44χρονος γνώριζε για την εγκληματική πράξη.

Ο Δικαστής υπέδειξε πως σύμφωνα με την αίτηση, έχουν εντοπιστεί σε σκουπίδια στην οικία του 44χρονου, ενδύματα, πακέτα κινητής τηλεφωνίας και καταγραφή κλειστών κυκλωμάτων, καθώς και ότι  ο 44χρονος είχε συνάντηση με τον Καλογερόπουλο πριν 10 ημέρες και συζήτησαν θέματα τζόγου.

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού ανέφερε ότι στα πλαίσια της διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 44χρονος ύποπτος γνωριζόταν με τον Καλογερόπουλο, δεν θέλησε όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ο Λευτέρης Κυριάκου ανέφερε επίσης ο 41 ετών ύποπτος φέρεται να διέμενε στο σπίτι του 44χρονου τουλάχιστον δύο μήνες. «Από τις εξετάσεις της ανακριτικής ομάδας εξασφαλίστηκαν κλειστά κυκλώματα από τη διαφυγή των υπόπτων, την περιοχή όπου έγινε ο φόνος, στην περιοχή Ζυγίου και σε απόμερη περιοχή που οδηγεί στο σπίτι του υπόπτου».

Ο κ. Κυριάκου ανέφερε επίσης ότι για την υπόθεση αναζητείται ένα τουλάχιστον άτομο, ο συνεπιβάτης στη μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα.