Μαζί με όλο τον Ελληνισμό, η Κύπρος τιμά σήμερα την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, το «ΟΧΙ» των Ελλήνων στον φασισμό και στον ναζισμό.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, Πανηγυρική Δοξολογία θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, στη Λευκωσία, στις 10.00 το πρωί, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου, στην παρουσία του Προέδρου της  Δημοκρατίας  Νίκου Χριστοδουλίδη, της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας  Αθηνάς Μιχαηλίδου, της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων  Αννίτας Δημητρίου, του Πρέσβ της Ελλάδας  Ιωάννη Παπαμελετίου, καθώς επίσης, μελών της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρέσβης της Ελλάδας.

Στις 11.00 π.μ. ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Πρέσβης της Ελλάδας θα δεχθούν μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής Πρεσβείας το χαιρετισμό της παρέλασης, στην οποία θα πάρουν μέρος αντιπροσωπευτικά τμήματα παλαιών πολεμιστών, σπουδαστών Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μαθητών σχολών Μέσης Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Σωματείων και Οργανώσεων.

Στις άλλες πόλεις- κωμοπόλεις και χωριά θα παρευρεθούν στη Δοξολογία και θα δεχθούν τον χαιρετισμό της παρέλασης  εκπρόσωποι της Κυβέρνησης.

Στη Λεμεσό, με την παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος της Λεωφόρου Μακαρίου του τρίτου κορυφώνονται σήμερα, οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου.

Τον χαιρετισμό της παρέλασης η οποία θα αρχίσει στις 11 και 45 από τα φώτα του Αριέλ και θα καταλήξει στην διασταύρωση της Λεωφόρου με τον οδό Ιωάννη Πολέμη, θα δεχθεί ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.

Θα παρελάσουν σωματεία, σπουδαστές, μαθητές, οδηγοί, πρόσκοποι και τμήματα της πολιτικής άμυνας και της εθνικής φρουράς.

Νωρίτερα στις 10 το πρωί θα τελεστεί στον καθεδρικό ναό Αγίας Νάπας δοξολογία χοροστατούντος του Επισκόπου Αμαθούντας Νικόλαου.

Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός Θεοφύλακτος Χατζηκώστας.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την λαμπαδηφορία του σώματος κυπρίων οδηγών η οποία θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και θα καταλήξει στον κυκλικό κόμβο Αγίου Νικολάου.