Περισσότερα από 80 χιλιάδες κτίρια έχουν καταστραφεί από την ισραηλινή αεροπορία στη Γάζα ενώ οι νεκροί ξεπερνούν τις 4 χιλιάδες τριακόσιους.

Σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Αρχή περισσότεροι από 1000 άνθρωποι είναι θαμμένοι ζωντανοί ή νεκροί κάτω από τα ερείπια αλλά δεν μπορεί κανείς να τους βοηθήσει.

Ο Ισραηλινός στρατός που απέκλεισε πλήρως τη Γάζα, αποκόπτοντας ηλεκτρισμό, νερό και τρόφιμα, καλεί τους παλαιστίνιους να μετακινηθούν προς το νότιο τμήμα της Γάζας, ωστόσο πολλοί αρνούνται καθώς θεωρούν ότι πουθενά δεν μπορούν να είναι ασφαλείς.

1,5 εκατομμύριο παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και μισό εκατομμύριο, φιλοξενούνται σε προσφυγικούς καταυλισμούς των Ηνωμένων Εθνών.

Μόλις το 1% των πραγματικών αναγκών των ανθρώπων στη Γάζα, καλύπτει η ανθρωπιστική βοήθεια που επετράπη χθες να παρασχεθεί στον παλαιστινιακό θύλακα.

Με την άδεια του Ισραηλινού στρατού 20 φορτηγά μετέφεραν στο νότιο τμήμα της Γάζας φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό και περιορισμένο αριθμό αποθεμάτων τροφίμων.

Τα Ηνωμένα Έθνη απευθύνουν έκκληση για κατάπαυση του πυρός και απρόσκοπτη προώθηση ανθρωπιστικής βοήθειας σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας, ώστε οι κάτοικοι της να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους.

Ζητούν από την παγκόσμια κοινότητα να κάνει περισσότερα τονίζοντας, ότι πριν την έναρξη του πολέμου η Γάζα ήταν αντιμέτωπη με την ανθρωπιστική κρίση και τώρα με την καταστροφή.