Στην συμπαραγωγή ενός “limited edition” κρασιού από την κυπριακή ποικιλία Μαραθευτικο, που αριθμεί συνολικά 3600 μπουκάλια, προχώρησαν  ΚΕΟ, ΛΟΕΛ και ΣΟΔΑΠ για την γιορτή του κρασιού 2023 στο Δημόσιο Κήπο της Λεμεσού, όπως ανήγγειλε στην καθιερωμένη δημοσιογραφική διάσκεψη κάτω από το Βρακά,  ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης.

Πρόσθεσε πως η κίνηση αυτή αποτελεί ένα από τα δύο νέα σημαντικά στοιχεία τής γιορτής, προσθέτοντάς πως το δεύτερο  είναι η εισαγωγή και διάθεση στους επισκέπτες,  του επονομαζόμενου Street food.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού τόνισε πως “και φέτος πάμε στη γιορτή του κρασιού με λεωφορείο όλες τις νύχτες, δωρεάν” μια πρσφορά από την ΕΜΕΛ που τις μέρες της γιορτής θα πυκνώσει και τα δρομολόγια της γραμμής του παραλιακού δρόμου.

Η πολιτιστική λειτουργός Σκεύη Αντωνιάδου (που συντονίζει τη διοργάνωση της γιορτής), εξέφρασε περηφάνια για το πλούσιο καλιτεχνικό πρόγραμμα που έχει ετοιμαστεί από τις 7 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, τονίζοντας πως απευθύνεται σε όλα τα γούστα.

Αναφέρθηκε στο πάντρεμα του Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ Χορών με τη γιορτή του Κρασιού,  κατά την τελετή έναρξης της, στους σημαντικούς τραγουδιστές και σχήματα που θα αφιχθούν από την Ελλάδα κι απευθύνονται σε όλα τα γούστα, αλλά και σε μια πλειάδα σημνατικών Κύπριων καλλιτεχνών, που θα εμφανιστούν κάτω από το βρακά.