Αναδασωτέες κηρύσσονται οι περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές σε Έβρο και Πάρνηθα, ενώ άμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες για αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα, όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, έπειτα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, για τη λήψη άμεσων μέτρων.
Στο μεταξύ η έκταση που έχει καεί στον Έβρο είναι τεράστια Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση χθες η πυρκαγιά έχει κατακάψει 808 τετραγωνικά χλμ: δηλαδή έκταση μεγαλύτερης της Σιγκαπούρης

Πυρκαγιές: Γάλλοι πυροσβέστες ξανά στην Ελλάδα

Δύο Canadair κι ένα Beechcraft επέστρεψαν στην Ελλάδα και θα επιχειρούν μέχρι την Πέμπτη στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.
Η Γαλλία συνεχίζει να κινητοποιεί τους επιχειρησιακούς πόρους της, στο πλαίσιο του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να στηρίξει την Ελλάδα στην καταπολέμηση των μεγάλων δασικών πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα.
Μετά από μια πρώτη αποστολή τον Ιούλιο, τώρα δύο Canadair κι ένα Beechcraft επέστρεψαν στην Ελλάδα και θα επιχειρούν στο πλευρό των Ελλήνων πυροσβεστών μέχρι την Πέμπτη στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.
Παρατείνεται και η αποστολή των 21 διασωστών της μονάδας εκπαίδευσης και παρέμβασης πολιτικής προστασίας UIISC 5 της Corte που βρίσκονται στην Ελλάδα όλο το καλοκαίρι. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο πλευρό των Ελλήνων συναδέλφων τους στο νησί της Άνδρου.