Υπάρχει σχεδιασμός προκειμένου η Κύπρος να επιτύχει να αποθηκεύει και αξιοποιεί στο έπακρο την ενέργεια που παράγεται απο ανανεώσιμες πηγές, δήλωσε στο Κανάλι 6 ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Χαρακτήρισε μεσοπρόθεσμα μέτρα, τη δημόσια διαβούλευση που ξεκίνησε για δημιουργία αποθηκευτικών χώρων ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο και τη δημιουργία Κεντρικής Αποθήκης ηλεκτρικής ενέργειας από το κράτος.

Μακρόθεσμα προωθείται η αλλαγή της καλωδίωσης ώστε να αντέχει την παραγωγή σε διάφορες γεωργαφικές περιοχές και τις διασυνδέσεις με γειτονικές χώρες ώστε να διοχετευεται σε αυτές τυχόν πλεόνασμα στην παραγωγή.

Η υπερβολική παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές προκύπτει σε πολύ περιοσμένες περιόδους που δεν υπάρχει μεγάλη καταναλώση και τα συστήματα ελέγχoυ αποσκοπούν στην προστασία του δικτύου, απάντησε ο Υπουργός Ενέργειας στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Πολίτης σήμερα υπό τον τίτλο «με κόφτες αχρηστεύουν τα φωτοβολταϊκά στα σπίτια», αναφορικά με την απόφαση του Υπουργικού για τοποθετηση τους.