Το κυκλοφοριακό, η καθαριότητα των δημόσιων χώρων, η ανεπάρκεια χώρων στάθμευσης και η κακή συντήρηση των δρόμων και των πεζοδρομίων είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Λεμεσού, σύμφωνα με έρευνα της Cypronetwork.

H έρευνα παρουσιάστηκε χθες βράδυ σε εκδήλωση με τίτλο «Ιεραρχία των αναγκών, των προσδοκιών και ο βαθμός ικανοποίησης των δήμων» στο πολιτιστικό κέντρο Πάνος Σολωμονίδης. Κύριος ομιλητής ήταν ο εκτελεστικός Πρόεδρος του ομίλου της Cypronetwork, Χρίστος Μιχαηλίδης.

Σύμφωνα με την έρευνα οι πολίτες της Λεμεσού θεωρούν ως βασικά προβλήματα το Κυκλοφοριακό (59%), την καθαριότητα των δημόσιων χώρων (48%), την ανεπάρκεια χώρων στάθμευσης (39%), την κακή συντήρηση των δρόμων και πεζοδρομίων (32%), την ανεπάρκεια αναπτυξιακών έργων (31%), την έλλειψη χώρων πρασίνου (24%), την έλλειψη πάρκων και παιδότοπων (17%), την ανεπάρκεια ενημέρωσης / επικοινωνίας δήμου με τους δημότες (16%) και την ελλιπή αστυνόμευση (15%).

Σε ότι αφορά το δήμαρχο τους, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι  Λεμεσιανοί θεωρούν ως ιδανικό ένα άτομο το οποίο το  χαρακτηρίζει η εντιμότητα, ο δυναμισμός, η ικανότητα. Ένα δήμαρχο με ξεκάθαρο όραμα για την πόλη, απαλλαγμένο από συγκρούσεις συμφερόντων, προσιτό, με ικανότητες διοίκησης και υποδειγματικής ηγεσίας.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 22 Ιουνίου και 5 Ιουλίου 2023 με δείγμα 539 πολίτες.  Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε επίσης παγκύπρια έρευνα αξιολόγησης των δήμων σε σχέση με την ιεράρχηση αναγκών,  προσδοκίες και το βαθμό ικανοποίησης των δημοτών.