*Φωτογραφία αρχείου

Η επομένη της μεγάλης τραγωδίας με την πτώση του Canadair, στην οποία έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, ο 27χρονος Περικλής Στεφανίδης και ο 34χρονος Χρήστος Μούλας, αλλά και με τον θάνατο του 41χρονου κτηνοτρόφου που προσπαθούσε να σώσει τα ζώα του, βρίσκει τις αρχές σε συναγερμό.

Συνέχισαν να επιχειρούν όλο το βράδυ οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, μαζί με τους εθελοντές και τους υπόλοιπους φορείς, στα πύρινα μέτωπα της Ρόδου, της Κέρκυρας, της Καρύστου και του Δερβενακίου, όπως τόνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός.
Ο κ. Αρτοποιός επεσήμανε ότι δύο μέτωπα προβληματίζουν περισσότερο: αυτά της Ρόδου και της Κέρκυρας.

Στη Ρόδο το βράδυ τα μέτωπα εστιάζονταν στην περιοχή της Μαλώνας, του Βατίου και την περιοχή του Γενναδίου, ενώ αναζωπυρώσεις δημιουργήθηκαν σε πολλές περιοχές, κινητοποιώντας έτσι τις δυνάμεις δασοπυρόσβεσης του νησιού.

Αργά χθες το βράδυ δύο ήταν τα ενεργά μέτωπα στη ΒΑ Κέρκυρα. Το πρώτο κατευθύνθηκε από το χωριό Παλιά Περίθεια προς το Λαύκι και το δεύτερο κοντά στον οικισμό Ημερολία.

Καλύτερη είναι η εικόνα στην πυρκαγιά της Καρύστου, χωρίς αυτό να σημαίνει σε καμία περίπτωση, όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, ότι υπάρχει εφησυχασμός, καθώς πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης και της δημιουργίας ενός ενιαίου μετώπου.