Μια άκρως επικίνδυνη πρακτική φαίνεται να έχουν υιοθετήσει επιτήδειοι στην προσπάθειά τους να κλέψουν βενζίνη από σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Λεμεσό, ανοίγοντας τρύπα στο ντεπόζιτο των καυσίμων με τρυπάνι.

Όπως κατήγγειλε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή στο Κανάλι 6 πολίτης, με αυτό τον τρόπο επιχείρησαν πριν τρεις μέρες να κλέψουν βενζίνη από το όχημα του γιου του άγνωστοι, σε χώρο στάθμευσης πίσω το αθλητικό κέντρο ΓΣΟ, στην παραλία της Λεμεσού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την επόμενη μέρα συνέβη το ίδιο με θύμα γυναίκα και στον χώρο μετέβη προληπτικά και όχημα με πυροσβέστες.

Όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, Μαρίνος Βασιλείου, στον τοπικό Σταθμό της πόλης, στις Μικροπαραβάσεις, δεν  έγινε οποιαδήποτε καταγγελία για το συγκεκριμένο θέμα.

Παρ’ όλα αυτά, επειδή ήρθε εις γνώση της Αστυνομίας η καταγγελία, δόθηκαν οδηγίες στην Ποδηλατική Αστυνομία, στα μέλη του Υποσταθμού Ανεξαρτησίας, καθώς και στον ΟΠΕ, όπως περιπολούν και ενεδρεύουν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεμεσού, Στέλιος Νέστωρος, ανέφερε στο Κανάλι 6 πως αυτή η πρακτική είναι πολύ επικίνδυνη για την πρόκληση πυρκαγιάς, κυρίως αν το όχημα είναι βενζινοκίνητο.

Πρόσθεσε πως η βενζίνη έχει πολύ χαμηλό σημείο ανάφλεξης και είναι πολύ πτητικό υγρό, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος ανάφλεξης της να είναι πολύ μεγάλος.