Σε εξέλιξη βρίσκονται μεγάλες πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, στο Λουτράκι Κορίνθου και στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με δυνατούς ανέμους και στις τρεις παραπάνω περιπτώσεις, με τις προσπάθειες να επικεντρώνονται στη ρίψη υδάτων μέσω εναέριων μέσων, μέχρι τη δύση του ηλίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπρόσωπου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχου Γιάννη Αρτοποιού, στην περιοχή του Νέου Κουβαρά επιχειρούν ενισχυμένες δυνάμεις, με συνολικά 210 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα που διαχειρίζεται το επιτόπιο κινητό επιχειρησιακό κέντρο ‘’Όλυμπος”. Από αέρος επιχειρούν 10 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, η πυρκαγιά στον Κουβαρά έλαβε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων και κάλυψε 12 χιλιόμετρα μέσα σε δύο ώρες, γεγονός που οδήγησε στην έκδοση πέντε μηνυμάτων προληπτικής εκκένωσης από το 112.

Σε αρκετές περιπτώσεις, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν κατοίκους και τους μετέφεραν σε ασφαλή σημεία. Όπως αναφέρεται, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει προσωπικό 20 ατόμων ως πεζοπόρα τμήματα και το λιμενικό σώμα τεσσάρων φουσκωτών, τα οποία και με τη βοήθεια δύο ακόμη αλιευτικών περιπολούν στην ακτογραμμή της Παλαιάς Φώκαιας. Ακόμα, δυνάμεις έχει διαθέσει η ΕΛ.ΑΣ, το ΕΚΑΒ και η Περιφέρεια Αττικής, ενώ σημαντικός είναι και ο αριθμός εθελοντών πυροσβεστών που επιχειρούν.

Πηγή: ΚΥΠΕ