Έτοιμος να προτείνει 7 διαφορετικούς χώρους για την ανέγερση νέου αρχαιολογικού Μουσείου στη Λεμεσό είναι ο Δήμαρχος της πόλης Νίκος Νικολαΐδης, ενόψει την επανέναρξη των συζητησεων για το θεμα απο την αρχή όπως ζήτησε κατά την πρώτη επίσκεψη του στο Δήμο ο νεός Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού ανέφερε στο Κανάλι 6 πως στους χώρους που θα αναφέρθεί περιλαμβάνεται και η Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού, την οποία προτείνουν και οι καταστηματάρχες του κέντρου της πόλης για στεγάσει ένα πολυ-μουσείο της Λεμεσού.

Ως γνωστό ο Δήμος Λεμεσου έχει θέσει ως κόκκινη γραμμη απο παλαιότερα για το θέμα, ότι το Αρχαιολογικό μουσείο πρέπει να παραμείνει εντός ορίων του Μητροπολιτικού Δημου της Λεμεσού.

Η πρόταση για δημιουργία επίχωση στη θάλασσα επί της Ακταίας οδού δεν γίνεται αποδεκτή απο το Τμήμα Αρχαιοτήτων με το επιχείρημα ότι θα επηρεαστούν οι αρχαιότητες.

Να σημειωθεί πως στην όλη συζήτηση εμπλεκεται πλέον και το Υφυπουργείο Πολιτισμού, στο οποίο έχει περάσει το Τμήμα Αρχαιοτήτων.

Ταυτόχρονα ο Υπουργός Μεταφορών, ανέφερε στην πρώτη επίσκεψη του στο Δήμο Λεμεσού ότι βλέπει ευνοϊκά την παραχώρηση του κτιρίου του υφιστάμενου Μουσείου, στα δικαστήρια της Λεμεσού, με τα οποία γειτνιάζει.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ Ανδρέας Τσουλόφτας δήλωσε πρόσφατα στο Κανάλι 6 πως το επιμελητήριο εξακολουθεί να υποστηρίζει πως ο πιο ενδεδειγμένος χώρος για μουσείο, το οποίο θα πρέπει να είναι επιβλητικό και να αποτελεί αξιοθέατο για τους επισκέπτες «ακόμη και να μην μπουν μέσα», είναι σε επίχωση επί της Ακταίας οδού.

Υπέδειξε δε, πως το Υπουργείο Μεταφορών έχει ήδη συμφωνήσει ότι στο μουσείο θα πρπει να υπάρχει χώρος για φιλοξενία κα εκθέσεων από το εξωτερικό.

Ανέφερε τέλος πως αν υπάρχει άλλος χώρος που θα προτείνει το Υπουργείο να το πράξει και οι φορείς της πόλης θα το συζητήσουν.