Toν Ιούνιο του 1981 στις προθήκες των δισκοπωλείων εμφανίστηκε ένας δίσκος με περίεργο τίτλο και ακόμη πιο περίεργο εξώφυλλο. Δυο άνθρωποι φτιαγμένοι από εφημερίδα, ο ένας καθιστός σε ένα άδειο τραπέζι πίσω από ένα παράθυρο, ο άλλος να περνάει απ’ έξω φορώντας ακουστικά, μονωμένοι και απομονωμένοι και οι δύο. Απρόσωποι και μόνοι.

Ο τίτλος του δίσκου είναι «Φράγμα», το εξώφυλλό του είναι έργο του ζωγράφου Αλέξη Ακριθάκη, και τα εννιά τραγούδια έχουν τη μουσική του Δήμου Μούτση, έχουν και τους στίχους του Κώστα Τριπολίτη.

Το «Φράγμα», όταν κυκλοφόρησε το 1981, πολλούς ξένισε, πολλούς τους βρήκε αντίθετους, κανέναν όμως δεν άφησε αδιάφορο. Τουναντίον, άνοιξε νέους δρόμους, τους οποίους ακολούθησαν πολλοί τραγουδοποιοί αργότερα, το κυριότερο όμως είναι ότι για μία ακόμη φορά ακολούθησε ο κόσμος. Ακόμα αγκαλιάζουμε με βιολιά κι ένα ντέφι γλυκό την Ερηνούλα μας, ακόμα δεν λέμε κουβέντα κρατώντας μυστικά και ντοκουμέντα, ακόμα μπαίνουμε όλοι στον ίδιο παρονομαστή, και βέβαια ακόμα τραγουδάμε και θα τραγουδάμε μαζί με τη Σωτηρία Μπέλλου για μια ζωή νταλίκα ζωή που ο καθένας κουβαλά.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Ειρήνη Λαλάκη