«Ζωή εν κινήσει»: Αναδρομική έκθεση του Σπύρου Δημητριάδη 29 ΜάρτιοςΜαρ 2022 19:00 - 04 ΜάιοςΜάι 2022 00:00Δημοτικό Κέντρο Τεχνών - Αποθήκες Παπαδάκη, Λεμεσός

Εικαστικά

Εγκαινιάζεται την Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 στις 19:00, στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη, η αναδρομική έκθεση με τίτλο «Ζωή εν Κινήσει» που είναι αφιερωμένη στον καλλιτέχνη Σπύρο Δημητριάδη και την 45χρονη καριέρα του.

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης. Εισαγωγή στο έργο του ζωγράφου θα κάνει η Προϊστάμενη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Λεμεσού, Νάτια Αναξαγόρου και η επιμελήτρια της έκθεσης, Νεφέλη Στυλιανού.

Αντιπολεμικός ακτιβιστής, κοινωνικοπολιτικός σχολιαστής, καταγραφέας του αστικού τοπίου και παρατηρητής της φύσης, ο Δημητριάδης απεικονίζει τα θαύματα, τις ιδιοσυγκρασίες και την τραγωδία της Κύπρου μέσα από τη μοναδική αισθητική που αποκαλεί «Υστερο-Λαϊκιστικό Σουρεαλισμό». Η έκθεση θα περιλαμβάνει έργα από όλη την καριέρα του καλλιτέχνη και στοχεύει να ρίξει φως στη σημασία της κίνησης σε σχέση με την πρακτική του. Ο ρόλος της κίνησης εξερευνάται κυριολεκτικά, μέσω της επιλογής των θεματικών, και μεταφορικά, μέσω της έννοιας του χρόνου, της εξέλιξης του αστικού τοπίου, και μέσω του ανοιχτού διαλόγου του καλλιτέχνη με μεγάλους ζωγράφους του παρελθόντος.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν πίνακες ζωγραφικής από σημαντικές ιδιωτικές συλλογές, κάποιοι από τους οποίους σπάνια έχουν εκτεθεί για το κοινό, και η μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων «Κυπριακές Μεταμορφώσεις» που έτυχε σημαντικής αναγνώρισης λόγω της αισθητικής και της σύγχρονης φύσης της, και της οποίας το δεύτερο μέρος δημιουργήθηκε 35 χρόνια μετά τη δημιουργία του πρώτου.

Στην έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι και τις 04 Μαΐου 2022, θα εκτεθούν έργα από την συλλογή της Πινακοθήκης του Δήμου Λεμεσού και από ιδιωτικές συλλογές.

Διάρκεια: 29 Μαρτίου - 04 Μαϊου 2022

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 10:00 – 18:00 / Σάββατο 10:00 – 14:00

Πληροφορίες: 26 367700

Location

Δημοτικό Κέντρο Τεχνών - Αποθήκες Παπαδάκη, Λεμεσός

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org