Υβριδική διάλεξη: «Γυναίκες και Διατήρηση Βιοποικιλότητας» 15 ΦεβρουάριοςΦεβ 2023 18:00

Διαλέξεις

Η παρουσία των γυναικών στην επιστήμη είναι αισθητή, ιδιαίτερα στις επιστήμες του περιβάλλοντος. Εδώ και αιώνες, οι γυναίκες συνεισφέρουν ιδιαίτερα στον τομέα της διατήρησης της βιοποικιλότητας σε πεδία όπως η βοτανική, η ζωολογία, η οικολογία κ.ά. Ποιες είναι όμως οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν;

Η Δρ Παρασκευή Μανωλάκη και η Δρ Έλλη Τζυρκαλλή, ερευνήτριες στο Εργαστήριο Διαχείρισης Χερσαίων Οικοσυστημάτων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) θα δώσουν διάλεξη με θέμα «Γυναίκες και Διατήρηση Βιοποικιλότητας».

Η διάλεξη θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, στις 18:00, στο κεντρικό κτίριο του Ανοικτού πανεπιστημίου Κύπρου, στη Λευκωσία, ενώ θα μεταδοθεί ταυτόχρονα και διαδικτυακά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του πανεπιστημίου στον σύνδεσμο https://bit.ly/3fJUO3K.

Η συνεισφορά των γυναικών επιστημόνων σε διάφορα πεδία του τομέα της διατήρησης της βιοποικιλότητας είναι αξιοσημείωτη. Με πάθος και ενθουσιασμό για το φυσικό περιβάλλον, οι γυναίκες έχουν συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και ενίσχυση της γνώσης για μεμονωμένους οργανισμούς και στην κατανόηση της λειτουργίας των οικοσυστημάτων με σημαντικά επιτεύγματα στο ενεργητικό τους. Παρόλη τη δυναμική και συνεχή παρουσία τους στο τομέα της διατήρησης της βιοποικιλότητας συνεχίζουν όμως να είναι η μειονότητα, καθώς αντιμετωπίζουν πολύπλευρες δυσκολίες. Η επίτευξη της ισότητας των φύλων και η ανάδειξη γυναικείων προτύπων θα συμβάλει στη μείωση της ανισότητας που υπάρχει σε όλους τους επιστημονικούς τομείς. Στην υβριδική διάλεξη οι Δρς Μανωλάκη και Τζυρκαλλή θα επικεντρωθούν στην ερευνητική εργασία τους, στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην ερευνητική τους πορεία και στο πώς ανταποκρίθηκαν σε αυτές, με στόχο να εμπνεύσουν νεαρές γυναίκες να ακολουθήσουν μια καριέρα στον τομέα αυτό.

 

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org