«Τραγούδια σαν χελιδόνια» από το μουσικό σχήμα Trio Rondine 23 ΙούνιοςΙούν 2022 21:00

Μουσική

Με τη συναυλία «Τραγούδια σαν χελιδόνια», από το μουσικό σχήμα Trio Rondine ανοίγει τις πύλες του το Φεστιβάλ Τεχνών FANEROMENI22, την Πέμπτη, 23 Ιουνίου, στις 21:00, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, στη Λευκωσία.

To Trio Rondine είναι μια νεοσύστατη μπάντα που προέκυψε το 2021 όταν, τρεις φίλοι, καταξιωμένοι μουσικοί, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αποδώσουν ηχητικά το μουσικό τοπίο της Μεσογείου. Rondine, πάει να πει χελιδόνι.

Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια από την Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Κορσική, Συρία, Λίβανο, Κροατία, Γαλλία, Ισπανία, Μαρόκο, Λιβύη, Αίγυπτο καθώς και γνωστά θέματα από ταινίες - σταθμούς του κινηματογράφου.

Το σχήμα θα παρουσιάσει επίσης πρωτότυπο, ανέκδοτο υλικό το οποίο εμπνέεται από τις μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου. Τα τραγούδια, και οι παραδόσεις που εκπροσωπούν, δένονται μεταξύ τους με το στοιχείο της αφήγησης, που με τη σειρά του ενώνει παλιές ιστορίες από δημοτικά τραγούδια με σύγχρονα, προσωπικά βιώματα των μουσικών. Τις φωνές τους τις συνοδεύουν με μια κιθάρα, ένα ακορντεόν και ένα μαντολίνο. Στη συγκεκριμένη συναυλία, το Trio Rondine φιλοξενεί τον Κύπριο μουσικό, Μαρίνο Κάσινο στο μπάσο και τα ηχητικά τοπία.

Συντελεστές

Παυλίνα Κωνσταντοπούλου: κιθάρα / φωνή
Αντρέας Παπαπέτρου: ακορντεόν / φωνή
Μαρία Ζαννέτου: μαντολίνο
Μαζί τους ο Μαρίνος Κάσινος στο μπάσο

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: www.boccf.org , στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf) και στο τηλέφωνο 22 128157

Τα βράδια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni22, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.

 

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org