«Το Τέρας»: H πειραματική, κυπριακή ταινία μεγάλου μήκους βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες 19 ΙανουάριοςΙαν 2023 00:00 - 25 ΙανουάριοςΙαν 2023 00:00

Κινηματογράφος

H  πειραματική, κυπριακή ταινία μεγάλους μήκους των Σάββα Χρίστου και Γιώργου Κυριάκου με τίτλο "Το Τέρας"  προβάλλεται παγκύπρια στους κινηματογράφους K Cineplex από τις 19 Ιανουαρίου 2023.

Λίγα λόγια την ταινία:

Το 2020, δέκα μέρες πριν το δεύτερο lockdown, 45 άγνωστοι μεταξύ τους καλλιτέχνες μαζευτήκαν στο φράγμα Προδρόμου, μετά από πρωτοβουλία του σκηνοθέτη Σάββα Χρίστου και του κωμικού/ηθοποιού Γιώργου Κυριάκου.

Μέσα σε μόλις δέκα ώρες κατάφεραν να γυρίσουν την πρώτη στο είδος της κυπριακή ταινία μεγάλου μήκους, η οποία ανήκει στο είδος Found Footage Mockumentary. Ένα πρωτοποριακό καλλιτεχνικό εγχείρημα, αν σκεφτεί κανείς ότι «Το Τέρας» γυρίστηκε με κυριολεκτικά μηδενικό προϋπολογισμό και ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος της αυτοσχεδιασμοί από τους ηθοποιούς - από τις ενδυμασίες/κουστούμια μέχρι τα σκηνικά.

Μέσα σε 83 λεπτά γεμάτα μυστήριο, συμβολισμούς, χιούμορ, σαρκασμό και… λίγο από όλα, διακωμωδούνται και σατιρίζονται τα δεδομένα της κυπριακής κοινωνίας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

To ''Τέρας'' ακολουθεί τρεις κινηματογραφιστές ντοκιμαντέρ, που βρίσκονται για γύρισμα σε μια κλειστή κοινότητα στον Πρόδρομο της Κύπρου, δέκα μέρες πριν το δεύτερο lockdown. Πέντε άνθρωποι εξαφανίζονται και η κοινότητα ισχυρίζεται πως γι' αυτό ευθύνεται ένα τέρας.

Όλα τα καθαρά έσοδα από τις προβολές της ταινίας θα δοθούν στην Ένωση Ηθοποιών Κύπρου, για τους ηθοποιούς που επηρεάστηκαν από την πρόσφατη πανδημία.

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org