«Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι» από το Θέατρο Ανεμώνα 10 ΦεβρουάριοςΦεβ 2023 20:30 - 12 ΦεβρουάριοςΦεβ 2023 19:00Θέατρο Ανεμώνα, Λευκωσία

Θέατρο

Το Θέατρο Ανεμώνα παρουσιάζει από τις 20 Ιανουαρίου, το έργο του Όσκαρ Ουάιλντ "Το Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέη" σε σκηνοθεσία Αντρέα Τηλεμάχου.

Το έργο είχε πρωτοανέβει στην Πρώτη Σκηνή του Θεάτρου Ανεμώνα που καταστράφηκε από τον τυφώνα στα Λατσιά το 2009, σε σκηνοθεσία Αντρέα Τηλεμάχου, με τον ίδιο στον φερώνυμο ρόλο, κάτι που επαναλαμβάνει και το 2023: σκηνοθετεί, σκηνογραφεί, κάνει τη μουσική επιμέλεια και πρωταγωνιστεί ενσαρκώνοντας ξανά τον εμβληματικό χαρακτήρα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Στην ιστορία του έργου o Ντόριαν Γκρέη είναι το αγαπημένο μοντέλο του ιδεαλιστή ζωγράφου Μπάζιλ Χώλγουορθ, που τον λατρεύει, και μόλις τελείωσε ένα υπέροχο πορτραίτο του. Καθώς το θαυμάζουν, μαζί με τον κυνικό φίλο του, τον κοσμικό λόρδο Χένρυ Ουώττον, ο Ντόριαν εκφράζει μιά τρελή ευχή: να μπορούσε το πορτραίτο να γερνάει αντί γι’ αυτόν, να σηκώνει όλο το βάρος των χρόνων και ό,τι αυτά φέρνουν μαζί τους, ενώ εκείνος να παραμένει αιώνια νέος. Η ευχή του γίνεται πραγματικότητα.

Καθώς η ολέθρια επιρροή του λόρδου Χένρυ με τον οποίο γίνονται αχώριστοι-και τον διδάσκει πως το μόνο που αξίζει στη ζωή είναι η εξωτερική ομορφιά και η ικανοποίηση των αισθήσεων- απελευθερώνει τον Ντόριαν όλο και περισσότερο από κάθε ανθρωπιά και συμπόνοια και από τις παραδεδεγμένες έννοιες καθωσπρεπισμού, σύντομα ξεπερνά τον μέντορά του κι αρχίζει χωρίς πια κανέναν ηθικό φραγμό, να εξερευνά τα πιο απάτητα μονοπάτια στην ακολασία.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Αντρέας Τηλεμάχου
Σκηνικά: Αντρέας Τηλεμάχου
Κοστούμια: THEODORA (Θεοδώρα Πέτρου)
Φωτιστικός σχεδιασμός: Βασίλης Πετεινάρης
Βοηθός σκηνογράφου: Μόνικα Χατζηβασιλείου
Μουσική επιμέλεια: Αντρέας Τηλεμάχου

Ηθοποιοί: Αντρέας Τηλεμάχου, Μαρίνος Ξενοφώντος, Πέτρος Πέτρου, Έλια Ιωαννίδου, Φανή Σωκράτους, Νικόλας Πέτρου και η Γιάννα Λευκάτη

Παραστάσεις:

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 19:00

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 70007721 / 99 344702

Location

Θέατρο Ανεμώνα, Λευκωσία

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org