«Το γάλα της ειρήνης» στον Πολιτιστικό Όμιλο "Το Στέκι" 15 ΑπρίλιοςΑπρ 2022 19:30

Κινηματογράφος

Η ταινία του Τουρκοκύπριου σκηνοθέτη Τζιεμάλ Γιλτιρίμ με τίτλο «Το γάλα της ειρήνης» προβάλλεται στον πολιτιστικό όμιλο "Το Στέκι", στη Λεμεσό την Παρασκεύη, 15 Απριλίου στις 19:30.

Υπόθεση:

Ιούλης 1974. Πόλεμος. Στον Άγιο Ανδρέα, στο κέντρο της Λευκωσίας γίνονται σκληρές συγκρούσεις. Τα φυλακια είναι στις δυο όχθες του ποταμού Πηδιά, το ένα απέναντι από το άλλο. Υπάρχουν νεκροί. Όταν γίνεται εκεχειρία, ο Τουκοκύπριος στρατιώτης Μεχμέτ παίρνει δυο ώρες άδεια να πάει στο σπίτι του και να δει το νεογέννητο κοριτσάκι του. Βρίσκει τη γυναίκα του απελπισμένη να πάει και να έρχεται μέσα στο σπίτι. Το μωρό τους έχει μια αρρώστεια. Δε μπορεί να πίνει γάλα με λακτόζη και το απόθεμα του γαλάτου, που έπαιρνε από το φαρμακείο, τέλειωσε. Το μωρό πεινά και πάει να πεθάνει. Ο Μεχμέτ κάμνει μια ριψοκίνδυνη πράξη: Παίρνει το κουτί του γαλάτου που αγόραζαν και πάει κάτω από το ελληνικό φυλάκιο εκλιπαρώντας για βοήθεια. Δείχνει το κουτί και φωνάζει: «Milk, η κόρη μου άρρωστη».

Ο Ελληνοκύπριος στρατιώτης Αντρέας πάει κοντά του, κι όταν καταλαμβαίνει τι συμβαίνει, αποφασίζει να τον βοηθήσει. Με ένα ποδήλατο περιφέρεται στην έρημη από τον πόλεμο πόλη της Λευκωσίας, ώσπου να βρει ένα ανοικτό φαρμακείο και να αγοράσει το γάλα. Για 3 μήνες συνεχίζει να παίρνει γάλα στον Μεχμέτ. Το μωρό ζει.

Η Μπιρκιούλ, το άρρωστο μωρό, που σήμερα είναι 47 χρονών, αναζητούσε πάντα τον «πατέρα του γαλάτου» της, στον οποίο νιώθει ότι χρωστά τη ζωή της. Τελικά τον βρήκε πέρσι. Είναι ο Αντρέας Ευσταθίου από τη Γεροσκήπου. Η συνάντηση έγινε σε ένα διάλειμμα της καραντίνας από την πανδημία.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές της ταινίας και τους ήρωες της πραγματικής ιστορίας.

Είσοδος ελεύθερη

Κρατήσεις: https://bit.ly/3x8r874

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org