«Το ’21 Αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL» 23 ΜάρτιοςΜαρ 2022 00:00 - 04 ΣεπτέμβριοςΣεπ 2022 00:00

Εικαστικά

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία, στο πλαίσιο των εορταστικών του εκδηλώσεων για τη 201ή επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, διοργανώνει την έκθεση «Το ’21 Αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL», σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Ελλάδος.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη προσέγγιση της εποχής της Επανάστασης του 1821, που απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Παρουσιάζονται πάνω από 25 μικρά και μεγάλα εντυπωσιακά διοράματα (τρισδιάστατες απεικονίσεις σκηνών) και 86 κάδρα ιστορικών προσώπων του 1821, κατασκευασμένα από φιγούρες και εξαρτήματα PLAYMOBIL. Τα διοράματα απεικονίζουν σκηνές από την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα στις αρχές του 19ου αιώνα, καθώς επίσης και σημαντικά γεγονότα από την Επανάσταση του 1821.

Η έκθεση αυτή παρουσιάστηκε και σχεδιάστηκε για πρώτη φορά από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο σε συνεργασία με ιδιώτες συλλέκτες, στους οποίους ανήκουν τα διοράματα και οι φιγούρες ειδικής κατασκευής με τη στήριξη της Playmobil Hellas. Στη συνέχεια, η έκθεση περιόδευσε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με μεγάλη επιτυχία και σύντομα θα παρουσιαστεί αποκλειστικά από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου στην Λευκωσία, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο 300 τ.μ.

Σε ένα ειδικά σχεδιασμένο διαδραστικό δωμάτιο τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα και να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους γύρω από την Επανάσταση και τους ήρωες του 1821.

Παράλληλα, η έκθεση πλαισιώνεται από σειρά εκδηλώσεων, όπως διαλέξεις, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με Ιδρύματα και Φορείς από την Κύπρο και το εξωτερικό. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Άνοιξη και το Καλοκαίρι 2022.

Διάρκεια: 23 Μαρτίου - 04 Σεπτεμβρίου 2022

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 10:00 – 19:00

Πληροφορίες: 22 128157

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org