“ΤΙΤΑΝΙΑ”: Έκθεση του Βασίλη Καρακατσάνη στη Marginalia Gallery 03 ΜάρτιοςΜαρ 2023 19:30 - 08 ΑπρίλιοςΑπρ 2023 00:00

Εικαστικά

Εγκαινιάζεται την Παρασκευή, 03 Μαρτίου, στις 19:30, στην γκαλερί Marginalia, στη Λευκωσία, η έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Καρακατσάνη με τίτλο “ΤΙΤΑΝΙΑ”.

Πρόκειται για την 16η ατομική έκθεση του ζωγράφου στην Κύπρο, ενός καλλιτέχνη με μακρά παρουσία στη Λευκωσία και την Λεμεσό από το 1991 έως σήμερα. Η έκθεση είναι σε επιμέλεια του Μιχάλη Βασιλειάδη και συνοδεύεται από κείμενο της ιστορικού τέχνης Λουΐζας Καραπιδάκη.

«Το ταξίδι, ήταν πάντα στη ζωή μου μια κίνηση απελευθέρωσης ή και διαφυγής. Το αεροπλάνο σαν μέσο μεταφοράς με συγκινούσε πάντα περισσότερο, για την δυνατότητα του να με πάει σε μακρινούς προορισμούς, μέσα σε κάποιες ώρες. Πάντα στα αεροδρόμια κοιτούσα τα αεροπλάνα των διάφορων αεροπορικών εταιριών, τα χρώματα και τα λογότυπα τους. Στη φαντασία μου χρόνια πίσω σκεφτόμουν για το αεροπλάνο που θα είχε όνομα Ελληνικό και δεν θα χρειαζόταν η Λατινική γραφή για την διεθνή του υποστήριξη.

Οι Τιτάνες ήταν φυλή υπερφυσικών όντων της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, αποτελούμενη από ισχυρές θεότητες που γεννήθηκαν από τη Γαία και τον Ουρανό.

Η ιδέα, υλοποιήθηκε. Η νέα ‘φανταστική’ αεροπορική εταιρεία ΤΙΤΑΝΙΑ, είναι το εικαστικό μου όχημα, για προορισμούς, που ο καθένας μας για κάποιους λόγους, θέλει να βρεθεί. Χαίρομαι γιατί με το παραμύθι αυτό πέρασα όλο αυτό το χρονικό διάστημα, προσεγγίζοντας μέρη που έχω βρεθεί, αλλά κάτι με γυρίζει πίσω και μέρη που θέλω να δω & να τα ζήσω.

Η ‘ΤΙΤΑΝΙΑ’ έχει στόλο με τύπους αεροσκαφών για όλες τις αποστάσεις και προορισμούς, ενώ δεν εισπράττει εισιτήριο σε όσους θέλουν να μπουν στο αεροπλάνο μαζί μου και να απογειωθούμε.

Καλοτάξιδη.»

Βασίλης Καρακατσάνης

Διάρκεια: 03 Μαρτίου– 08 Απριλίου 2023

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή 10:00 - 13:00 & 17:00 - 20:00 και Σάββατο 10:30 - 13:30

Πληροφορίες: 99 657080

 

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org