«Της Φτώσιας Επιστήμη»: Παρουσίαση του βιβλίου του Πανίκκου Χρυσάνθου 22 ΦεβρουάριοςΦεβ 2022 19:00

Διαλέξεις

Η Artimages παρουσιάζει το βιβλίο του Πανίκκου Χρυσάνθου με τίτλο «Της Φτώσιας Επιστήμη», την Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου στις 19:30, στην αίθουσα Καστελιώτισσας, στη Λευκωσία.

Με το βιβλίο αυτό ο Π. Χρυσάνθου θέλει να τιμήσει τον Παύλο Λιασίδη, μια υποδειγματική μορφή των κυπριακών γραμμάτων. Ομιλητής στην εκδήλωση είναι ο Τάκης Χατζηδημητρίου, ενώ για τον ποιητή Παύλο Λιασίδη θα μιλήσει ο Γιώργος Μολέσκης. Θα ακολουθήσει αντιφώνηση από τον συγγραφέα. Την εκδήλωση συντονίζει ο Γιώργος Σοφοκλέους.

Η παρουσίαση διανθίζεται από έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Πιδκιαύλια και στίχοι» με φωτογραφίες σε μεγάλο μέγεθος πάνω σε καμβά, καθώς επίσης και με την προβολή των δύο μικρών ταινιών «Μέσα στον κάμπον» και «Στην ξενηδκιάν άμα 'ρτωθείς». Η πρώτη μικρή ταινία είναι γύρω από μια απαγγελία του Μιχάλη Πασιαρδή, ενώ η δεύτερη είναι γύρω από την αφήγηση του Χαράλαμπου Δημοσθένους σχετικά με τη φιλία του με τον Παύλο Λιασίδη.

Το βιβλίο είναι ένα άλμπουμ. Συνδυάζει μια σειρά φωτογραφίες, που ο Χρυσάνθου είχε την τύχη να τραβήξει όταν ο Παύλος Λιασίδης ζούσε στον προσφυγικό καταυλισμό του Τσιακκιλερού, καθώς και τρία κείμενα. Υπάρχουν και φωτογραφίες που αφορούν τα κείμενα.

Το πρώτο κείμενο είναι του Πανίκκου Χρυσάνθου κι αποτελεί μιαν εξιστόρηση της γνωριμίας του με τον Παύλο. Το δεύτερο είναι μια κουβέντα με τον Μιχάλη Πασιαρδή γύρω από μια ποιητική αλληλογραφία που ανέπτυξε μαζί του, ανέκδοτη ως σήμερα και το τρίτο μια αφήγηση του Χαράλαμπου Δημοσθένους για τη επανα-συνάντηση του με τον Λιασίδη μετά την προσφυγιά.

 

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org