Τηλεδιάλεξη ΑΠΚΥ: «Η Θύελλα Επιμένει του Ενζό Κορμάν» 14 ΦεβρουάριοςΦεβ 2022 19:00

Διαλέξεις

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) παρουσιάζει το θέμα «Η Θύελλα Επιμένει του Ενζό Κορμάν. Διακειμενικές αναφορές και ο καταλυτικός ρόλος της μνήμης ως Ιστορία» σε ανοικτή στο κοινό τηλεδιάλεξη με ομιλήτρια την Δρα Ελένη Γκίνη, διδάσκουσα και συντονίστρια της Θεματικής Ενότητας «Στοιχεία Θεωρίας του Θεάτρου» του Προγράμματος.

Η τηλεδιάλεξη, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του 3ου κύκλου ανοικτών τηλεδιαλέξεων με γενικό τίτλο «Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ», θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 στις 19:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά και διαδικτυακά μέσω του συνδέσμου: https://bit.ly/3BqTB7B.

Η διάλεξη πραγματεύεται το θεατρικό έργο "Η Θύελλα Επιμένει" (Toujours l’orage, 1997) του Γάλλου συγγραφέα και σκηνοθέτη Ενζό Κορμάν. Στο πλαίσιο της ανάλυσης του έργου οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν την παράδοξη συνάντηση δύο προσώπων που η καλλιτεχνική και εθνική τους ταυτότητα ενέχει το στοιχείο του ξένου, της σύγκρουσης, αλλά και της ταύτισης, καθώς αυτό καταδεικνύεται τόσο στις βαθιές όσο και στις επιφανειακές δομές της δράσης: μια θυελλώδη νύχτα, ο σαραντάχρονος σκηνοθέτης Νάθαν Γκόλντινγκ επισκέπτεται τον εβδομηντάχρονο Τέο Στάινερ, βετεράνο ηθοποιό, ο οποίος ζει απομονωμένος σε μια φάρμα στη γαλλική επαρχία. Στόχος του είναι να τον πείσει να ανέβει και πάλι στη σκηνή ενσαρκώνοντας τον Βασιλιά Ληρ. Στην προσπάθειά του να τον μεταπείσει, θα οδηγηθεί στην αποκάλυψη της μαρτυρίας που συνδέεται με τη φρίκη του Ολοκαυτώματος και εμπλέκεται με τη δραματική φιγούρα του Βασιλιά Ληρ.

Η Τέχνη και η Ιστορία, το συλλογικό και το ατομικό τραύμα συνοδοιπορούν και συγκροτούν τη δραματική δομή και ορίζουν τη σκηνική μεταγλώσσα του έργου αντλώντας υλικό από εμβληματικές γραφές του θεάτρου και της ποίησης.

 

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org