Σειρά διαλέξεων με τον Καθ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη 14 ΣεπτέμβριοςΣεπ 2023 19:00

Διαλέξεις

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick και την Έδρα UNESCO για τη Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση Ενηλίκων του Πανεπιστημίου, διοργανώνει σειρά διαλέξεων με εισηγητή τον διακεκριμένο Καθηγητή Γλωσσολογίας, λεξικογράφο και Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Επιστημών της Αγωγής και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Frederick, Καθ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη. Η σειρά διαλέξεων απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, σε μαθητές/μαθήτριες, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών αλλά και στο ευρύ κοινό.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν τέσσερις διαλέξεις στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Frederick, σε Λευκωσία και Λεμεσό. Η πρώτη διάλεξη θα δοθεί στις 14 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στο μεγάλο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Frederick στη Λεμεσό και θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό. Θέμα της διάλεξης είναι: «Μιλώντας ‘Με τη γλώσσα για τη γλώσσα’ στην ποίηση: Ελύτης, Δημουλά, Μόντης». Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και Διευθυντής της Έδρας UNESCO για τη Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση Ενηλίκων, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους.

Θα ακολουθήσουν οι διαλέξεις προς εκπαιδευτικούς στις 15 και 18 Σεπτεμβρίου (στο Πανεπιστήμιο Frederick σε Λευκωσία και Λεμεσό αντίστοιχα) και προς μαθητές και μαθήτριες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών στις 19 Σεπτεμβρίου (στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λεμεσό).

Το πρόγραμμα των διαλέξεων έχει ως εξής:

14 Σεπτεμβρίου, 19:00 - 21:00, Πανεπιστήμιο Frederick Λεμεσός: Μιλώντας «Με τη γλώσσα για τη γλώσσα» στην ποίηση: Ελύτης, Δημουλά, Μόντης» (εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό)

15 Σεπτεμβρίου, 10:00 - 12:00, Πανεπιστήμιο Frederick Λευκωσία: Διδάσκοντας τη γλώσσα στο σχολείο: Βασικές έννοιες για την κατανόηση της λειτουργίας της γλώσσας (για εκπαιδευτικούς Μέσης Εκπαίδευσης)

18 Σεπτεμβρίου, 09:30 - 11:30, Πανεπιστήμιο Frederick Λεμεσός: Ζούμε στο βασίλειο του ρήματος: Μια άλλη πρόταση για τη διδασκαλία της γλώσσας στο σχολείο (για εκπαιδευτικούς Μέσης Εκπαίδευσης)

19 Σεπτεμβρίου, 10:00 - 12:00, Πανεπιστήμιο Frederick, Λευκωσία: Επαναφέροντας «Τα ερωτήματα» στη διδασκαλία της γλώσσας στο σχολείο: Αναζήτηση της ουσίας της γλώσσας με διάλογο (για μαθητές και μαθήτριες Α’-Γ’ Λυκείων και Τεχνικών Σχολών)

Για την εκδήλωση της Πέμπτης, 14 Σεπτεμβρίου, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο email: [email protected] μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες: 22 394394

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org