Προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Θειότητα της Ενότητας» 30 ΜάρτιοςΜαρ 2023 20:30

Κινηματογράφος

Το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (CSI) και το Research and Education in Social Empowerment and Transformation (RESET) oργανώνουν την προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Θειότητα της Ενότητας», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, στη Λευκωσία (Φανερωμένης 80).

Η έναρξη της εκδήλωσης ευαισθητοποίησης θα γίνει στις 17:00 και η προβολή του ντοκιμαντέρ στις 20:30, ενώ θα ακολουθήσει δικτύωση και ποτό στις 21:30.

Η εκδήλωση ευαισθητοποίησης θα συγκεντρώσει εκπροσώπους δημοσίων αρχών και δημόσιας ασφάλειας, θρησκευτικούς ηγέτες, φορείς λήψης αποφάσεων, τοπικές κοινότητες και φορείς της κοινωνίας των πολιτών με στόχο την ενίσχυση της προστασίας στους τόπους λατρείας στις ευρωπαϊκές χώρες, δημιουργώντας ένα πρόσφορο έδαφος για ανοιχτό διάλογο, ανταλλαγή καλών πρακτικών, καθώς και τη δημιουργία τοπικών και διεθνών συνεργειών, με απώτερο στόχο να αναπτύξουν την ικανότητά τους να αντιμετωπίσουν τη ριζοσπαστικοποίηση και τη ρητορική μίσους, σε μια προσπάθεια προώθησης του διαθρησκευτικού σεβασμού και της διαφορετικότητας.

Η εκδήλωση ευαισθητοποίησης θα αποτελείται από το εξειδικευμένο εργαστήριο ανάπτυξης ικανοτήτων PROSECUW, διαδραστικές ομαδικές δραστηριότητες, ανοιχτή συζήτηση και την παρουσίαση του Δικτύου PROSECUW, ενός ευρωπαϊκού ανοιχτού ψηφιακού δικτύου πολλαπλών υπηρεσιών για την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τη δημιουργία συνεργειών. Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Το ομότιτλο με την εκδήλωση ντοκιμαντέρ "Η Θειότητα της Ενότητας" είναι μια έκθεση των ιστοριών που μοιράζονται θύματα εγκλημάτων θρησκευτικού μίσους στη Γερμανία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Κύπρο. Παρέχει απαντήσεις σε βασικά ζητήματα σχετικά με την κλιμακούμενη καταστροφή ιερών μνημείων και χώρων λατρείας, την αύξηση του μίσους για τον «άλλον», καθώς και το τι απαιτείται για τη δημιουργία μιας κοινωνίας διαθρησκευτικού σεβασμού και αποδοχής. Μέσα από μια πολυγωνική προσέγγιση, που κυμαίνεται από θεολογικές, διανοητικές, πνευματικές και κοινωνικο-πολιτικές οπτικές γωνίες, το ντοκιμαντέρ πυροδοτεί ένα ταξίδι αυτοστοχασμού, κριτικής σκέψης και μεγαλοψυχίας. Ένα ντοκιμαντέρ των CSI, RESET, με την πολύτιμη συμβολή των  ΚΕΜΕΣ, Πανεπιστήμιο Lusofona και Ακαδημία Klausenhof, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Filmhouse Pictures, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου PROSECUW, που στοχεύει στην ενίσχυση της προστασίας σε χώρους λατρείας στις ευρωπαϊκές χώρες, με τη δημιουργία συνεργασίας μεταξύ δημόσιων αρχών, θρησκευτικών ηγετών, παραγόντων της κοινωνίας των πολιτών, και των τοπικών κοινοτήτων, αναπτύσσοντας την ικανότητά τους να αντιμετωπίσουν τη ριζοσπαστικοποίηση και τη ρητορική μίσους, σε μια προσπάθεια να προωθηθεί ο διαθρησκευτικός σεβασμός και η διαφορετικότητα.

Είσοδος ελεύθερη

Οι θέσεις για την πρεμιέρα είναι περιορισμένες. Εγγραφείτε συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα ΕΔΩ.

 

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org