Προβολή της ταινίας της Μαρί Κρόιτσερ, «Κορσές» 10 ΑπρίλιοςΑπρ 2023 20:15Rio cinema, Λεμεσός

Κινηματογράφος

Με την ταινία της Μαρί Κρόιτσερ «Κορσές» συνεχίζει τις προβολές της, η Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού. Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 10 Απριλίου, στις 20:15, στον κινηματογράφο Ρίο.

Η ταινία προσεγγίζει με διαφορετικό τρόπο την αυτοκράτειρα Σίσσυ και ρίχνει μια φεμινιστική ματιά στους κοινωνικούς περιορισμούς που καλείται να αντιμετωπίσει μία γυναίκα σε θέση εξουσίας, χτίζοντας παράλληλα ένα ευαίσθητο και μελαγχολικό πορτραίτο.

Υπόθεση:

Η Αυστριακή αυτοκράτειρα Ελισάβετ κλείνει τα 40 της χρόνια – μια ηλικία ορόσημο, που μοιάζει ταυτόχρονα σαν ημερομηνία λήξης της δημόσιας εικόνας της ως νεαρής, ωραίας πριγκίπισσας Σίσσυ. Στην ανατρεπτική βιογραφία της Μαρί Κρόιτσερ, η Ελισάβετ βγάζει, κυριολεκτικά, τη γλώσσα έξω σε βασιλικά πρωτόκολλα και κοινωνικές νόρμες, σε μια προσπάθεια να ορίσει η ίδια τον εαυτό της.

Η ταινία απέσπασε Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Λονδίνου και ήταν η επίσημη υποψηφιότητα της Αυστρίας για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας 2023.

Σκηνοθεσία: Μαρί Κρόιτσερ Σενάριο: Μαρί Κρόιτσερ Πρωταγωνιστούν: Βίκι Κριπς, Φλόριαν Ταϊχτμάιστερ, Κόλιν Μόργκαν, Καταρίνα Λόρεντς κ.ά. Διάρκεια: 113 λεπτά Γλώσσα: Γερμανική, Γαλλική, Αγγλική, Ουγγρική Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Location

Rio cinema, Λεμεσός

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org