Προβολή της ταινίας "The Butler" της Άννας Καννάβα 12 ΑπρίλιοςΑπρ 2023 20:30Θέατρο Πόλης - ΟΠΑΠ, Λευκωσία

Κινηματογράφος

Η ταινία της Άννας Καννάβα με τίτλο "The Butler", προβάλλεται την Τετάρτη, 12 Απριλίου, στις 20:30, στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ, στη Λευκωσία.

H αυτοβιογραφική ταινία της Άννας Καννάβα εκτυλίσσεται στη Μελβούρνη της Αυστραλίας ενώ η ίδια είναι σχεδόν 40 ετών και έχει διαγνωστεί με μια χρόνια αυτοάνοση νόσο (σκληρόδερμα). Η Άννα είναι πολύ δεμένη με τον αδερφό της Νίκο (τον “butler” της που τη βοηθάει). Αρχειακό υλικό αλλά και σκηνοθετημένα πλάνα συνθέτουν μια ανασκόπηση της ζωής της Άννας αφότου μετανάστευσε από την Κύπρο όταν ήταν έφηβη.

"Θα προτιμούσα να δω μια ταινία που ξεπερνά τα όρια και παίρνει ρίσκα, γιατί ακόμη και αν δεν λειτουργεί πλήρως, μια τέτοια ταινία είναι πιθανό να με απελευθερώσει και να με διαφωτίσει. Η αγάπη μου για τον κινηματογράφο πηγάζει από την αγάπη μου για όλες τις τέχνες. Η δημιουργία ταινιών είναι η πρακτική που ενσωματώσει, στον μεγαλύτερο βαθμό, όλες τις τέχνες. Αν οι ηθοποιοί δεν κινούνται, τότε το κάνει η κάμερα. Ή απλώς το γεγονός ότι μια ταινία κινείται από καρέ σε καρέ, από πλάνο σε πλάνο, για μένα είναι ένας χορός. Υπάρχει ο ρυθμός των πλάνων και η ροή της ταινίας από την αρχή μέχρι το τέλος, ένας άλλος χορός, ένα κομμάτι μουσικής. Έπειτα, υπάρχουν τα χρώματα, οι υφές, τα μοτίβα, οι αποχρώσεις και το φως σε κάθε πλάνο και καρέ, όπως σε έναν πίνακα ζωγραφικής ή μια φωτογραφία. Λατρεύω τη δύναμη του ήχου, του λόγου και τις θεατρικές πτυχές της ταινίας. Ίσως βλέπω τον εαυτό μου ως δημιουργό κολάζ – προσπαθώ να αναμειγνύω και να αντιπαραθέτω όλα τα διαφορετικά στοιχεία και στυλ μέσα σε μια ταινία". – Άννα Καννάβα, 2004

Η ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο του νέου πρότζεκτ του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη, «We can only begin to notice», το οποίο παρουσιάζει μια επιμελημένη επιλογή από μη μυθοπλαστικά φιλμικά έργα από δέκα γυναίκες δημιουργούς από την Κύπρο και την κυπριακή διασπορά, οι οποίες χρησιμοποιούν το μέσο του φιλμ για να καταγράψουν καταστάσεις και πτυχές της πραγματικότητας των ιδίων ή άλλων.

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Queer Wave festival, Diego Armando Aparicio.

Είσοδος ελεύθερη

Location

Θέατρο Πόλης - ΟΠΑΠ, Λευκωσία

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org