Προβολή της ταινίας "Flee", στο Θέατρο Ριάλτο 21 ΝοέμβριοςΝοέ 2022 20:30Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός

Κινηματογράφος

Με μια ειδική προβολή στο Θέατρο Ριάλτο τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου, στις 20:30, το Φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙ+ Κινηματογράφου Κύπρου, Queer Wave, κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη Λεμεσό.

Ως προοίμιο για τη φετινή του διοργάνωση, το Queer Wave θα μοιραστεί για πρώτη φορά με το κοινό της πόλης την προτεινόμενη για 3 Βραβεία Όσκαρ αριστοτεχνική ταινία "Flee" (Φυγή) του Jonas Poher Rasmussen. Την προβολή θα προλογίσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Queer Wave, Diego Armando Aparicio. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη Jonas Poher Rasmussen μέσω διαδικτύου.

Υπόθεση:

O Aμίν έφυγε από το Αφγανιστάν σε μικρή ηλικία. Είναι πλέον 36 ετών, κάτοικος Δανίας, ακαδημαϊκός και έτοιμος να παντρευτεί τον επί χρόνια σύντροφό του. Για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια έρχεται αντιμέτωπος με το οδυνηρό παρελθόν του και εκμυστηρεύεται την ιστορία του ως πρόσφυγας. To "Flee" μας θυμίζει πως μόνο αντιμετωπίζοντας το παρελθόν είναι δυνατό να χαράξει κανείς ένα μέλλον, και την παγκόσμια αλήθεια ότι μόνο όταν σταματήσει κανείς να φεύγει από αυτό που είναι, μπορεί να ανακαλύψει τι πραγματικά σημαίνει σπίτι.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου που προτάθηκε για Όσκαρ στις κατηγορίες Διεθνούς Ταινίας, Ντοκιμαντέρ και Animation. H ταινία αποτέλεσε επίσημη επιλογή του Φεστιβάλ Καννών το 2020, απέσπασε μεγάλα βραβεία από σημαντικά φεστιβάλ όπως του Sundance το 2021, και έλαβε διθυραμβικές κριτικές ανά το παγκόσμιο. Κέρδισε τρία βραβεία από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου το 2021 και ήταν ανάμεσα στις 3 ταινίες-φιναλίστ για το Βραβείο LUX 2022 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η προβολή του "Flee" στις 21 Νοεμβρίου αποτελεί μια συνδιοργάνωση μεταξύ του Queer Wave και του Θεάτρου Ριάλτο, με τη στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού.

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Είσοδος: 5 ευρώ

Εισιτήρια: rialto.interticket.com

Πληροφορίες: 77 77 77 45

Location

Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org