Προβολή ντοκιμαντέρ: «Εφτά αδέλφια περιμένουν» 09 ΜάρτιοςΜαρ 2023 20:30Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός

Κινηματογράφος

Το ντοκιμαντέρ των Σπύρου Παπαβασιλείου & Χριστόφορου Φραντζή με τίτλο «Εφτά αδέλφια περιμένουν» προβάλλεται την Πέμπτη, 09 Μαρτίου, στις 20:30, στο θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό.

Ένα βαθιά προσωπικό ντοκιμαντέρ, στο οποίο τα αδέλφια και οι συμπολεμιστές του αγνοούμενου Κυριάκου Φραντζή μαρτυρούν τη ζωή του καθώς και την τελευταία φορά που θεάθηκε στην εισβολή του 1974. Ξεκινώντας από την ταπεινή καθημερινότητα του Κυριάκου και της οικογένειάς του στο Πελένδρι, μέχρι την τελευταία φορά που θεάθηκε στην υποχώρηση του τάγματος του από τον Παχύαμμο της Κερύνειας, το ντοκιμαντέρ προσπαθεί με ανθρώπινη ματιά να συνθέσει μια εικόνα για το ποιος ήταν ο Κυριάκος, και τον τρόπο με τον οποίο η απουσία του συνεχίζει να πονάει την οικογένειά του στην πάροδο του χρόνου.

Ο Κυριάκος Φραντζής μεγαλώνει αγαπημένος από την οικογένεια του και τους συγχωριανούς του στο Πελένδρι. Η παιδική του ηλικία χαρακτηρίζεται από περηφάνια και εργατικότητα, θέτοντας το παράδειγμα για τα εφτά αδέλφια του. Τον Ιανουάριο του 1973 ο Κυριάκος κατατάγεται στην Εθνική Φρουρά για να υπηρετήσει, όπου περνάει από διάφορα στάδια εκπαίδευσης, καθώς και κατάρτισης ως συγκολλητής. Στις 20 του Ιούλη 1974, τον βρίσκει ο πόλεμος στην πρώτη γραμμή σε φυλάκιο του 361 Τάγματος Πεζικού στο Δίκωμο. Οι μαρτυρίες των συμπολεμιστών του δημιουργούν στον θεατή μια ισχυρή εικόνα για τις πρώτες στιγμές της 1ης τουρκικής εισβολής. Μεταξύ της 1ης και 2ης εισβολής, ο Κυριάκος νοσηλεύεται σε πρόχειρο νοσοκομείο, όπου υποφέρει και από φρικτούς πόνους στα δόντια. Περνάει τις τελευταίες του μέρες πριν τη 2η εισβολή στο Πελένδρι. Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες της μάνας και της οικογένειάς του να τον μεταπείσουν ώστε να μην ξαναπάει στην πρώτη γραμμή, ο Κυριάκος παραμένει ανένδοτος. Φεύγει για τον Παχύαμμο της Κερύνειας, όπου βιώνει για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα τουρκική εισβολή. Η πρώτη γραμμή σπάζει και, κατά την υποχώρηση, οι συμπολεμιστές του Κυριάκου τον βλέπουν για τελευταία φορά. Έκτοτε, η οικογένειά του προσπαθεί επίμονα να μάθει οποιαδήποτε πληροφορία για την τύχη του Κυριάκου, φορτωμένη με τον πόνο της απουσίας του…

Είσοδος: €5

Eισιτήρια: www.rialto.com.cy

Πληροφορίες: 77777745

Location

Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org