«Προσκυνηματικές Τέχνες και Τελετουργίες»: Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο Παν. Κύπρου 26 ΜάιοςΜάι 2022 00:00 - 28 ΜάιοςΜάι 2022 00:00

Συνέδρια/Ημερίδες

Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο με τον τίτλο «Προσκυνηματικές Τέχνες και Τελετουργίες» διοργανώνει από τις 26 μέχρι τις 28 Μαΐου η Ερευνητική Μονάδα για Μεσαιωνικές Τέχνες και Τελετουργίες του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το εν λόγω διεθνές συμπόσιο, το πρώτο μιας σειράς επιστημονικών συναντήσεων με θέμα τις μεσαιωνικές προσκυνηματικές τέχνες και τελετουργίες, διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Network for Medieval Arts and Rituals (NetMAR) της Ερευνητικής Μονάδας για Μεσαιωνικές Τέχνες και Τελετουργίες (ΕΜοΜεΤ) του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στο συμπόσιο θα συμμετάσχουν ομιλήτριες και ομιλητές διεθνούς κύρους, καταξιωμένες και καταξιωμένοι μεσαιωνολόγοι που θα βρεθούν για πρώτη φορά στο νησί μας και θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά κορυφαία μνημεία του μεσαιωνικού κόσμου που βρίσκονται στην Κύπρο.

Οι διεπιστημονικές ανακοινώσεις του συμποσίου θα περιστρέφονται γύρω από τις αλληλεπιδράσεις των τεχνών και των τελετουργιών που σχετίζονται με τη γνωστή πρακτική του χριστιανικού προσκυνήματος, η οποία ανάγεται στον 4ο αι., γνώρισε μεγάλη διάδοση κατά τον μεσαίωνα και είναι ζωντανή μέχρι και τις μέρες μας.

Το NetMAR είναι ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο με διεθνείς συνεργασίες, το οποίο συντονίζει η ΕΜοΜεΤ και στο οποίο εμπλέκονται ενεργά δύο ερευνητικά κέντρα αριστείας του εξωτερικού: το Κέντρο Μεσαιωνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Νοτίου Δανίας και το Κέντρο Μεσαιωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μπάμπεργκ της Γερμανίας.

Το πρόγραμμα NetMAR χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Horizon 2020) στο πλαίσιο συμφωνίας επιχορήγησης με αριθμό 951875.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://netmar.cy/ .

Το  3ο Διεπιστημονικό Φόρουμ του Πανεπιστημίου Κύπρου θα μεταδίδεται ζωντανά απο την επίσημη σελίδα του Facebook του Πανεπιστημίου Κύπρου  https://www.facebook.com/UniversityOfCyprus

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org