«Πίσω από τις Μελωδίες» στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου 07 ΙούνιοςΙούν 2023 20:00

Μουσική

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, στη Λευκωσία, φιλοξενεί την Τετάρτη, 07 Ιουνίου, στις 20:00, την  επιστημονική συναυλία "Πίσω από τις Μελωδίες» /“Beyond the Melodies".

Η πρωτοτυπία και η βασική αρχή της επιστημονικής συναυλίας είναι ο συνδυασμός ζωντανής μουσικής παράστασης και επαυξημένης πραγματικότητας με σκοπό τη δημιουργία μιας ελκυστικής και εκπαιδευτικής εμπειρίας για το κοινό. Δεδομένα κίνησης και μυϊκής δραστηριότητας των μουσικών θα συλλέγονται και θα αναλύονται σε πραγματικό χρόνο, ενώ προφορικές επεξηγήσεις θα συμβάλλουν στην περαιτέρω κατανόηση τους.

Στη συναυλία θα προβάλλεται σε μεγάλη οθόνη το ψηφιακό δίδυμο του ίδιου του μουσικού μαζί με ταυτόχρονη παρουσίαση των “μυοσκελετικών” παραμέτρων που βιώνει ο μουσικός κατά τη διάρκεια της ζωντανής παράστασης.

Το κοινό θα απολαύσει μια ζωντανή μουσική παράσταση ενώ παράλληλα μέσω καινοτόμων διαδραστικών τεχνολογιών, θα γνωρίσει καλύτερα τις σωματικές προκλήσεις τις οποίες υφίστανται οι επαγγελματίες μουσικοί.

Η επιστημονική συναυλία διοργανώνεται στα πλαίσια του έργου ΤΟΝΕ, (Πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Έρευνα και Καινοτομία, Δράση Marie Skłodowska-Curie, αριθμός έργου 101028715). Υποστηρικτές: Κέντρο Αριστείας CYENS και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου.

Επί σκηνής:

Χρίστος Ι. Ιωάννου (Συντονιστής)

Ο Δρ. Χρίστος Ιωάννου είναι υπότροφος του προγράμματος Δράσεις Marie Skłodowska-Curie και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Neo-Move στο Κέντρο Αριστείας CYENS. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται μεταξύ άλλων σε θέματα μυοσκελετικών και ψυχοσωματικών διαταραχών που σχετίζονται με την εργασία.

Νίκος Πίττας (Βιολί)

Ο Νίκος Πίττας είναι κορυφαίος στη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου. Μετά από πολυετή καριέρα σε Αμερική και Ευρώπη ως σολίστας και μέλος ορχηστρών παγκόσμιας κλάσης του έχουν απονεμηθεί πολυάριθμα διεθνές βραβεία. Διακρίνεται για την αφοσίωση και το πάθος του στη κλασσική μουσική.

Νικόλας Μελής (Πιάνο)

Ο Νικόλας Μελής έχει εμφανιστεί ως σολίστας και μουσικός δωματίου σε διάφορες χώρες του εξωτερικού. Του έχουν απονεμηθεί διάφορα διεθνή βραβεία και υποστηρίζεται από αρκετούς διάσημους κατασκευαστές synthesizer και εφέ όπως η Sequential και η Clavia Nord.

Υποστηρικτική Επιστημονική Ομάδα:

Φώτος Φραγκούδης, Dr Tania Karina Garcia Vite, Ευαγγελία Αθανασίου, και Χριστίνα Πάρη, μέλη της ερευνητικής ομάδας Neo-Move (Neurocognitive Management of Occupational Movement Disorders), Κέντρο Αριστείας CYENS.

Μουσικό πρόγραμμα: Camille Saint-Saëns, Costas Cacoyannis, Marios Takoushis, Manuel de Falla, Stavros Lantsias, George Karvellos, Niccolò Paganini, Isaac Albéniz

Είσοδος ελεύθερη

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org