«Περιπατώ»: Ένας διαδραστικός περίπατος των Μαρίας Βαρνακκίδου και Κωνσταντίνας Ανδρέου 08 ΙανουάριοςΙαν 2023 11:00Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός

Θέατρο

Ένας διαδραστικός περίπατος στην Πλατεία Ηρώων με κύριο πρωταγωνιστή το Θέατρο Ριάλτο, είναι η δημιουργία των Μαρίας Βαρνακκίδου και Κωνσταντίνας Ανδρέου, που θα παρουσιαστεί την Κυριακή, 08 Ιανουαρίου, στις 11:00, στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό.

Ένας ηχητικός διαδραστικός περίπατος για την Πλατεία Ηρώων, αφιερωμένος στους ανθρώπους της, αυτούς που έζησαν, που ζουν και αυτούς που θα την ζήσουν στο μέλλον.

Ιστορίες από τα παλιά, μνήμες, κτίρια που αλλάζουν μέσα στο πέρασμα του χρόνου και μια ματιά στο μέλλον της πλατείας. Ανάμεσα σε αυτα πρωταγωνιστής το Ριάλτο, ένα θέατρο που διαμορφώνει πολιτιστική ταυτότητα και αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την Πλατεία Ηρώων.

Οι δύο καλλιτέχνιδες, Μαρία Βαρνακκίδου και η Κωνσταντίνα Ανδρέου μέσα από μια σύγχρονη και ευρηματική διαδικασία δημιούργησαν μια βιωματική ηχογραφημένη περιήγηση / παράσταση της περιοχής της Πλατείας Ηρώων και του Θεάτρου Ριάλτο, που εξιστορεί, ανακαλεί, αλλά και δημιουργεί καινούργιες εικόνες και εμπειρίες.

Οι δύο δημιουργοί εκκινώντας από αρχιτεκτονικά και μνημειακά στοιχεία, καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, καθώς και τα στενά καντούνια, τις απλωμένες μπουγάδες και τα μπαλκόνια με τις γλάστρες που χαρακτηρίζουν την περιοχή, αναζητούν την πολιτιστική ταυτότητα… Μέσα από το πέρασμα του χρόνου και μέσα από την ιστορική και κοινωνική έρευνα δημιούργησαν μια βόλτα όπου ο κάθε θεατής έχει την ευκαιρία να νιώσει τον παλμό της πλατείας Ηρώων και της ευρύτερης περιοχής.

Της υλοποίησης της δράσης προηγήθηκε έρευνα σε αρχεία, συνεντεύξεις με ιστορικούς και καλλιτέχνες, εργαστήρια, ανοιχτές συζητήσεις, χαρτογράφηση και παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού.

Οι δύο δημιουργοί επηρεάστηκαν και εμπνεύστηκαν από τα στοιχεία, αυτά που ήδη έχουν γραφτεί για την πόλη της Λεμεσού αλλά και πολλά άλλα που δεν γράφτηκαν ή δεν ρωτήθηκαν ποτέ. Στόχος ήταν να συμπεριληφθούν σε αυτή τη διαδικασία και ντόπιοι καλλιτέχνες μέσα από συνεντεύξεις και εργαστήρια τα οποία πρόσφεραν υλικό για την δημιουργία αυτής της βιωματικής ηχογραφημένης βόλτας.

Είσοδος ελεύθερη (απαραίτητη η προκράτηση θέσεων)

Εισιτήρια: rialto.interticket.com

Location

Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org