Παρουσίαση βιβλίου «Τι είναι ένας κάμπος» 14 ΜάρτιοςΜαρ 2022 19:00

Διαλέξεις

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τον αντισημιτισμό, ο Δήμος Στροβόλου σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ και την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο, διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου «Τι είναι ένας κάμπος» (εκδόσεις Πόλις) της Νάσιας Διονυσίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 14 Μαρτίου στις 19:00, στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου (Φουαγιέ) και θα είναι ανοιχτή στο κοινό, με προκράτηση θέσης.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Δρ. Μωυσής Ελισάφ. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Κορνήλιος Κορνηλίου, και ο Δήμαρχος Στροβόλου, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο ιστορικός και δημοσιογράφος, Απόστολος Κουρουπάκης.

Στον χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας, με θέμα «Τα βρετανικά στρατόπεδα κράτησης Εβραίων επιζώντων του Ολοκαυτώματος στην Κύπρο (1946-1949)». Η έκθεση θα λειτουργεί Τρίτη - Παρασκευή 08:30-14:30, μέχρι τις 18 Μαρτίου 2022. Επισκέψεις από οργανωμένα σύνολα και σχολεία μπορούν να διευθετηθούν κατόπιν ραντεβού.

Η νουβέλα «Τι είναι ένας κάμπος» μεταφέρει λογοτεχνικά ένα άγνωστο σχετικά ιστορικό επεισόδιο στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου, όταν μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου περίπου 52,000 Εβραίοι από την Ευρώπη, που επέζησαν του Ολοκαυτώματος, κρατήθηκαν σε βρετανικά στρατόπεδα στο νησί.

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 22 470341

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org