Παρουσίαση βιβλίου και Εγκαίνια Έκθεσης της Έφης Σαββίδη, στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή 14 ΣεπτέμβριοςΣεπ 2022 19:00

Εικαστικά

Θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπής, στη Λευκωσία, η παρουσίαση του βιβλίου “Efi Savvides: A Territory without Terrain”, σε επιμέλεια της Μαρίνας Χριστοδουλίδου.

Η παρουσίαση σηματοδοτεί το άνοιγμα της ατομικής έκθεσης της Έφης Σαββίδη μς τίτλο "spider" που παρουσιάζει νέα δουλειά της σειράς "The Empire is Perishing the Bands are Playing".

Το δίγλωσσο βιβλίο, έκδοση του οίκου Bom Dia Books, αφορά στην πρακτική με κοινωνικό προσανατολισμό της Σαββίδη και συγκεκριμένα στο σώμα έργου σχετικά με τις ιστορίες των προσφύγων στο Richmond Village στις Βρετανικές Βάσεις της Δεκέλειας.

Οι ιστορίες αποκαλύπτονται και αναδιπλώνονται μέσα από τα διεπιστημονικά κείμενα της Tegiye Birey, της Όλγας Δημητρίου, του Άλκη Χατζηανδρέου και του Χρίστου Χατζηιωάννου. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, θα πραγματοποιηθεί προβολή του έργου "Vignettes of the Camp" (2016-18) και θα ακολουθήσει συζήτηση με την καλλιτέχνη και την επιμελήτρια γύρω από την έρευνα και τη δημιουργία της πρόσφατης δουλειάς που εκτίθεται.

Το περιεχόμενο του βιβλίου αγγίζει το μετα-αποικιακό καθεστώς και τις επιδράσεις του, σε περιπτώσεις όπως τις Περιοχές Κυρίαρχων Βάσεων, μέσα από τις έννοιες της αργής βίας και της διαιώνισης. Ακουμπά επίσης τη μεθοδολογία της εθνογραφίας ως καλλιτεχνικής πρακτικής, την ποιητική της φυγής και της κοινωνικής πληγής μέσα από την πολιτική λογοτεχνία, και τέλος, την ηθική της επισφάλειας και των εμπειριών πλήξης και άγχους από ανιθαγενείς. Τόσο το βιβλίο όσο και η έκθεση ανταποκρίνονται στον συνεχή εκφοβισμό προς την προσφυγιά και στην αδράνεια της πολιτειακής δομής.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα διεξαχθεί στα ελληνικά.

H έκθεση "spider" θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου 2022.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 - 14:00 και Τετάρτη και Σάββατο 10:00 - 14:00 και 17:00 - 20:00.

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org