Παρουσίαση βιβλίου: «Η Υπόσχεση του Ζέφυρου» 23 ΝοέμβριοςΝοέ 2022 18:30Λεβέντειος πινακοθήκη, Λευκωσία

Διαλέξεις

Παρουσιάζεται την Τετάρτη, 23 Νοέμβριου, στις 18:30, στη Λεβέντειο πινακοθήκη, στη Λευκωσία, το βιβλίο της Ναταλίας Νικολαΐδη με τίτλο «Η Υπόσχεση του Ζέφυρου».

Ο Ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός, στον πρόλογο του χαρακτηριστικά έγραψε: "Πάντα στη ζωή μου έλεγα ότι υπάρχει ένα μεγάλο έλλειμμα στην λογοτεχνία σχετικά με την ευαισθητοποίηση των παιδιών στα θέματα του περιβάλλοντος.  Όπως τα κλασικά παραμύθια, έτσι και η Υπόσχεση του Ζέφυρου διδάσκει, μέσα από μια ενδιαφέρουσα περιπέτεια, τις ανεπανόρθωτες καταστροφές που μπορεί να επιφέρει η αλόγιστη εκμετάλλευση του περιβάλλοντος για οικονομικό κέρδος.”

Τρεις φίλοι ανακαλύπτουν ότι το περιβάλλον κινδυνεύει άμεσα. Απρόσμενα λαμβάνουν βοήθεια από την ιδρύτρια του φανταστικού βασιλείου του Ζέφυρου, μιας ανοιχτόμυαλης για την εποχή της και παράλληλα σύγχρονη ηγετικής γυναικείας φυσιογνωμίας, την οποια γνωρίζουν μέσα από ένα ξεχασμένο πορτρέτο. Αλλά ποιά ήταν πραγματικά η γυναίκα του πορτρέτου και που έστελνε τους νέους; Η ομάδα βάζει στόχο να αποκαλύψουν την διαφθορά και να σώσουν τον αγαπημένο τους Ζέφυρο από την επερχόμενη καταστροφή. Η παράδοση, η τέχνη, οι επιστήμες, η οικολογική ισορροπία και η αλληλεγγύη έρχονται σε αντιπαράθεση με την αισχροκέρδεια και τον σκοταδισμό. Παράλληλα με την δράση ένα χαμένο μωσαϊκό αλλάζει μορφή στον Ζέφυρο.

Ένα βιβλίο για νέους κάθε ηλικίας και για ανθρώπους που αναλογίζονται τον ρόλο της εκπαίδευσης σε επίκαιρα θέματα όπως η διακυβέρνηση για το καλό του συνόλου και η περιβαλλοντική αλλαγή.

Την συγγραφέα θα την παρουσιάσει η  Έλενα Τάνου.

Location

Λεβέντειος πινακοθήκη, Λευκωσία

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org