Παρουσίαση βιβλίου: «Η εγκατάλειψη και η φθορά του κυπριακού τοπίου» 10 ΝοέμβριοςΝοέ 2022 19:00Πολιτιστικό κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, Λεμεσός

Διαλέξεις

Oι Εκδόσεις Εν Τύποις και ο αρχιτέκτονας Ανδρέας Φιλίππου οργανώνουν την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, στις 19:00, στο πολιτιστικό κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης», στη Λεμεσό, εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου με τίτλο «Η εγκατάλειψη και η φθορά του κυπριακού τοπίου».

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ομώνυμη έκθεση υδατογραφιών και σχεδίων του συγγραφέα, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Νοεμβρίου.

Ο αρχιτέκτονας Ανδρέας Φιλίππου πραγματεύεται την εγκατάλειψη και φθορά του Κυπριακού τοπίου, που σταδιακά σβήνει και χάνεται μέσα στον χρόνο και παραδίδει στο κοινό τη νέα δίγλωσση έκδοση με ένα κείμενο που συνοδεύεται από υδατογραφίες και σχέδια του ιδίου.

Το βιβλίο του Ανδρέα Φιλίππου είναι ένας ύμνος για τους λαϊκούς τεχνίτες και πρωτομάστορες της Κύπρου που δημιούργησαν τον πλούτο της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και λαϊκής τέχνης του τόπου μας με τα τίμια χέρια τους και το εφευρετικό μυαλό τους, χρησιμοποιώντας πάντοτε τοπικά υλικά.

Η πολύ έκδοση περιλαμβάνει 341 σκίτσα, υδατογραφίες και σχέδια με μολύβι, μελάνι και χρωματιστά μολύβια και καλύπτει 6 θεματικές ενότητες.

Το βιβλίο αποτελεί μέρος μιας τριλογίας, καθώς τα δύο βιβλία που προηγήθηκαν, ένα το 2006 και το άλλο το 2013, είχαν ως αντικείμενό τους αριστουργήματα Βυζαντινής Αρχιτεκτονικής.

Η έκδοση έγινε πραγματικότητα με τη συνεργασία του συγγραφέα-δημιουργού, του επιμελητή-συντονιστή Νικηφόρου Ορφανού και της σχεδιάστριας Βούλας Κοκκίνου, των Εκδόσεων Εν Τύποις.

Πρόγραμμα:

Καλωσόρισμα από τη Διευθύντρια του Εκδοτικού Οίκου Εν Τύποις, Βούλα Κοκκίνου

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Σάββας Κόκκινος, Διδάκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Διπλωματούχος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης

Αντιφώνηση από τον συγγραφέα και δημιουργό των υδατογραφιών και σχεδίων, Ανδρέα Φιλίππου

Διάρκεια έκθεσης: 10 - 12 Νοεμβρίου 2022

Ώρες Λειτουργίας: Παρασκευή 15:00 - 18:00, Σάββατο 10:00 - 13:00

Πληροφορίες: 94 63759, 22 452185

 

Location

Πολιτιστικό κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, Λεμεσός

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org