Παρουσίαση βιβλίου «Χοροί της Κύπρου» 15 ΜάιοςΜάι 2023 19:00

Διαλέξεις

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Χοροί της Κύπρου» του Παύλου Μιχαηλίδη με παρτιτούρες και ένθετο ψηφιακό δίσκο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, στις 19:00, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου, στη Λευκωσία.

Αντλώντας μέσα από πολυετή έρευνα και εμπειρία βασισμένη στους παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς, ο Παύλος Μιχαηλίδης παρουσιάζει το πρώτο του προσωπικό έργο με παρτιτούρες και ένθετο ψηφιακό δίσκο με τον τίτλο «Χοροί της Κύπρου». Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη έκδοση που περιλαμβάνει ένα σημαντικό κομμάτι των κυπριακών χορευτικών σκοπών. Ενώ επικεντρώνεται στους βασικούς αυτούς σκοπούς, το εν λόγω έργο αναδεικνύει τον κεντρικό και ιδιαίτερο ρόλο του βιολιού στην εκτέλεσή τους.

Ένας από τους βασικούς στόχους αυτού του έργου είναι η αποθησαύριση και ανάδειξη της κυπριακής μουσικής ταυτότητας όπως αυτή εκφράζεται μέσα από γνωστούς και άγνωστους κυπριακούς χορούς. Το έργο στοχεύει επίσης να δώσει έναυσμα για τη δημιουργία και άλλων αντίστοιχων παραγωγών που θα ενισχύσουν αυτή τη σημαντική προσπάθεια καταγραφής σημαντικού μέρους της άυλης κυπριακής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Είσοδος ελεύθερη

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org