Παρουσίαση βιβλίων: "Αποχαιρετισμός στη σιωπή" του Μ. Γεωργίου και "Ημιτελές" του Γ. Παπακωνσταντίνου 17 ΜάρτιοςΜαρ 2022 18:30

Διαλέξεις

Oι Εκδόσεις Αλμύρα παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή του Μάριου Γεωργίου «Αποχαιρετισμός στη Σιωπή» και το βιβλίο τσέπης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου «Ημιτελές», την Πέμπτη, 17 Μαρτίου στις 18:30, στη νέα αίθουσα πολιτισμού του Παρνασού Στροβόλου, στη Λευκωσία.

Η ποιητική συλλογή «Αποχαιρετισμός στη Σιωπή» αποτελεί μια προσπάθεια δημοσίευσης του εσωτερικού κόσμου του ποιητή, ενός κόσμου που συνήθως πνίγεται από την αδικία μιας αφιλόξενης, «απόκοσμης» κοινωνίας, μιας κοινωνίας ματεριαλιστικής και τόσο σκληρής, που παρά την εξέλιξη της, λειτουργεί στην πραγματικότητα με τους κανόνες της άγριας φύσης.
Με μια τεράστια όμως διαφορά, η φύση παλεύει – σκοτώνει για επιβίωση, ο άνθρωπος όμως σκοτώνει τυφλά για τον πλούτο. Έτσι, ο ποιητής πολλές φορές με οργή διατρανώνει τον πόθο για Ειρήνη των λαών, φωνάζει με αγανάκτηση για την εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο και προειδοποιεί ότι η γη θα μας εκδικηθεί αν δεν την σεβαστούμε.

Το "Ημιτελές" αποτελεί ένα βιβλίο τσέπης με τρεις διηγηματικές ιστορίες.
Ο συγγραφέας προφανώς επηρεασμένος από την καθημερινότητα εξιστορεί με ιδιαίτερο τρόπο, τις ζωές ανθρώπων της διπλανής πόρτας. Πότε, βάζοντας στη θέση του Αλ Σαίφ τον αναγνώστη, του θυμίζει ότι φτάνει το «τίναγμα μιας πεταλούδας» για να βρεθείς από την απόλυτη χαρά στο χάος ενός πολέμου, που σε αναγκάζει να αποχωριστείς αγαπημένα πρόσωπα. Άλλοτε, χρησιμοποιώντας δυο ανθρώπους της καθημερινότητας που πίνουν τσίπουρο σε ένα καφενείο, παρουσιάζει το «πανηγύρι της ζωής», τον έρωτα, τη χαρά, την απώλεια, το τέλος του ανθρώπου και την παροδικότατα του, σε σχέση με τη φύση. Τέλος, επιλέγει να παρουσιάσει την απρόσωπη πραγματικότητα της μικροαστικής ζωής, των μεγάλων γραφείων, των μεγάλων ναών του χρήματος, όπου εκεί, ακόμα κι ο έρωτας χάνεται στο κρύο.

Πληροφορίες: 99 658683

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org