«Παράθυρο στην ψυχή μου»: Έκθεση της Μαρίας Καζάν 06 ΑπρίλιοςΑπρ 2022 00:00

Εικαστικά

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη, 06 Απριλίου, στην γκαλερί Αποκάλυψη, στη Λευκωσία, η πρώτη ατομική έκθεση της Μαρίας Καζάν με τίτλο «Παράθυρο στην ψυχή μου».

Η Μαρία Καζάν διοχετεύει όλη της την ενέργεια και την ζωγραφική της γνώση σε μεγάλα και μικρά τελάρα. Κάθε έργο αποτελεί και ένα άνοιγμα στον ψυχισμό της καλλιτέχνιδας που μεταβάλλεται και αλλάζει όψη.

Τα έντονα διαυγή χρώματα αφήνονται ελεύθερα στον καμβά καμιά φορά χωρίς πρόθεση, με την δυναμική του τυχαίου συμβάντος. Τα τελάρα της Καζάν αποτελούν ένα πεδίο αυτοσχεδιασμού και στιγμιαίας εξερεύνησης. Η πάστα που χρησιμοποιεί συχνά και τα εργαλεία της όπως βούρτσες, σφουγγάρια, υφάσματα, σπάτουλες, πολλές φορές δημιουργούν τις υφές εκείνες που παραπέμπουν σε γήινες ρευστές όψεις όπως εκρήξεις ηφαίστειων με ρευστή λάβα να ρέει. Άλλοτε το βαθύ κοραλλί με τις αποχρώσεις του μπλε μας μεταφέρουν στα βάθη ανεξερεύνητων ωκεανών. Κυκλικές επαναλαμβανόμενες ροές, στροβιλίζουν ωσάν αέρινες μάζες προκαλώντας αναταράξεις. Όλα αυτά τα συναισθήματα προκαλούνται στον κάθε θεατή με διαφορετική οπτική γωνία.

Η Μαρία Καζάν δημιουργεί ενεργειακά τοπία ψυχής που αποτυπώνουν στιγμιαία συναισθήματα χαράς, λύπης, ηρεμίας, κλπ. Τα έργα αυτά χαρακτηρίζονται από πλήρη ελευθερία, διεκπεραίωσης, ανεικονικά και αφηρημένα. Αυτή φυσικά η ελευθερία στη σύνθεση και η χρήση των τολμηρών και έντονων χρωμάτων επιτρέπουν στον θεατή να δημιουργήσει ένα προσωπικό διάλογο με το έργο.

Διάρκεια: 06 - 15 Απριλίου 2022

Πληροφορίες: 22 300150

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org