Ουκρανές εικαστικοί εκθέτουν τα έργα τους 25 ΜάιοςΜάι 2022 18:00 - 26 ΜάιοςΜάι 2022 21:00

Εικαστικά

Πέντε Ουκρανές εικαστικοί παρουσιάζουν τα έργα τους, στις 25 και 26 Μαϊου, στην γκαλερί Μορφή, στη Λεμεσό.

Πρόκειται για πέντε ζωγράφους οι οποίες ενώ είχαν σταδιοδρομήσει στην χώρα τους, λόγω του πολέμου αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω τα έργα τους και να έρθουν στην Κύπρο.

Οι Όλγα Στάιν, Μίρα Μπατσκούρ, Εύα Καφίντοβα, Ίνα Χάρτσουκ και Νατάλια Μπρίτσουκ φιλοξενούνται στη Λεμεσό στο πλαίσιο του πρότζεκτ Krapka Gallery της γκαλερίστας Βικτόρια Βελίτσκο, η οποία τα τελευταία έξι χρόνια συνεργάζεται με καλλιτέχνες και εικονογράφους από όλο τον κόσμο για τη διοργάνωση καλλιτεχνικών residency στο νησί.

Με την ολοκλήρωση του residency, οι εικαστικοί θα πραγματοποιήσουν κοινή έκθεση με τίτλο «Context», το θέμα της οποίας θα αφορά σ’ έναν προβληματισμό γύρω από το θέμα του συνεχιζόμενου πολέμου, καθώς και σε μια ανάλυση της ιστορικής αφήγησης. Οι καλλιτέχνιδες θα ερευνήσουν την κυκλική φύση των ιστορικών γεγονότων, τη φύση του μίσους, το φαινόμενο της φυσικά καθορισμένης απανθρωποποίησης, καθώς και το πώς οι τεκτονικές πολιτικές και πολιτιστικές αλλαγές επηρέασαν την ιδιωτική τους ζωή.

Πρόκειται για το πρώτο πρότζεκτ Ουκρανών εικαστικών που παρουσιάζεται στην Κύπρο. Αποτελεί παράλληλα και μια ευκαιρία να γνωρίσει το κοινό μια κοινή πρόταση τέτοιου είδους, πάνω σε μια εποχή αυξανόμενου ενδιαφέροντος για την ουκρανική τέχνη, ειδικά στην Ευρώπη.

Η ιδρύτρια της Krapka Gallery, Βικτόρια Βελίτσκο είναι κι ίδια εθελόντρια από την αρχή του πολέμου και ανήκει στην ομάδα συντονιστών του κέντρου συντονισμού «CY4UA». Στο πλαίσιο αυτό, το 20% των εσόδων θα κατευθυνθεί για υποστήριξη ειδικών και στοχευμένων πρωτοβουλιών στην Ουκρανία, γεγονός που αποτελεί τον πρωταρχικό σκοπό της έκθεσης.

Άλλοι στόχοι είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με την τέχνη της Ουκρανίας, καθώς και η προσέλκυση νέων ή έμπειρων συλλεκτών για να επενδύσουν στη σύγχρονη τέχνη.

Διάρκεια: 25 - 26 Μαϊου 2022

Ώρες λειτουργίας: 10:00 - 13:00 & 16:00 - 21:00

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org