«Ονειρικό ταξίδι»: Έκθεση του Αντρέα Μορφή στην γκαλερί Lumiere 15 ΜάρτιοςΜαρ 2023 18:30 - 20 ΑπρίλιοςΑπρ 2023 00:00

Εικαστικά

Η Lumière Contemporary Art Gallery στη Λεμεσό παρουσιάζει από τις 15 Μαρτίου, την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντρέα Μορφή με τίτλο «Ονειρικό Ταξίδι».

"Το δημιουργικό έργο του Αντρέα Μορφή σηματοδοτεί το συναπάντημα διττών λόγων και αντιλόγων, έτσι όπως υποσυνείδητα δυο κουλτούρες χαράζουν τη σφραγίδα τους στον άνθρωπο και στο έργο του, έτσι όπως συνειδητά και υπαινιχτικά μαρτυρείται η διαλογική αυτή φύση στην ονειρική της διάσταση.

Ενστικτώδες και αισθησιακό, το νέο αυτό δημιούργημα μας μεταφέρει το εκφραστικό βλέμμα του καλλιτέχνη, διεισδύοντας με αμεσότητα στην εσωτερικότητα της σκέψης. Μέσα από ονειρικά παιχνίδια αντικατοπτρισμών, προβάλλουν τα πρόσωπα σαν από θρύψαλα αναμνήσεων νοσταλγικών, ταξιδεύοντάς μας σε κρυφές αναπαραστάσεις του παρελθόντος

Οι τεχνικές, μεικτές κι αυτές, τροχιοδρομούν το χρόνο στο χώρο, δεσμεύουν το φως στο χρώμα, υποδεικνύοντας μεθοδικά τον αινιγματικό ψυχικό κόσμο της ανθρώπινης φύσης. Τα έργα με αφηγηματικές προθέσεις μας εκθέτουν την εξωτερικευμένη σκέψη ενός οικείου μηνύματος, της σχέσης του ανθρώπου με τον άνθρωπο.

Στην άλλη άκρη μιας κρυφής επιθυμίας του καλλιτέχνη να απελευθερώσει τις αλήθειες των φιγούρων μέσα από το χρώμα και την κίνηση, μια γαλήνια ηχώ προϊδεάζει χαρισματικά, μέσα από αυτή του την έκθεση, την ελπιδοφόρα συνεύρεση του ανθρώπου με το ύψιστο δημιουργικό του πεπρωμένο", αναφέρει το δελτίο τύπου της έκθεσης.

Διάρκεια: 15 Μαρτίου - 20 Απριλίου 2023

Πληροφορίες: 25 344141

 

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org