Ομαδική Έκθεση για τα 45χρονα της Γκαλερί Γκλόρια 26 ΜάιοςΜάι 2022 19:30 - 30 ΙούνιοςΙούν 2022 00:00Γκαλερί Γκλόρια, Λευκωσία

Εικαστικά

Η Γκαλερί Γκλόρια γιορτάζει την επέτειο 45 χρόνων από την ίδρυση της με μια ομαδική έκθεση. Tην έκθεση θα ανοίξει ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου και ο Επίσκοπος Μεσαορίας, Γρηγόριος την Πέμπτη, 26 Mαϊου στις 19:30.

Ο βασικότερος σκοπός της Γκαλερί Γκλόρια ήταν και είναι η προώθηση νέων Κύπριων καλλιτεχνών, αλλά και η ανάδειξη της Κυπριακής Τέχνης και του πολιτισμού του τόπου μας γενικότερα. Κατά τη διάρκεια αυτών των 45 χρόνων η Γκαλερί Γκλόρια έχει φιλοξενήσει πέραν των 800 εκθέσεων. Στην Γκαλερί εξέθεσαν την δουλειά τους οι καλλιτέχνες της πρώτης γενιάς των Κυπρίων ζωγράφων όπως ο Διαμαντής, ο Κάνθος, ο Φραγκουλίδης, και ο Πωλ Γεωργίου, της δεύτερης γενιάς όπως ο Λευτέρης Οικονόμου, ο Κώστας Οικονόμου, ο Χριστόφορος Σάββα, ο Στέλιος Βότσης, ο Στας Παράσχος, ο Νίκος Κουρούσιης, ο Κώστας Αργύρου, και σχεδόν όλοι οι νέοι ζωγράφοι που τους ακολούθησαν.

Η Γκαλερί Γκλόρια ήταν πάντοτε ανοικτή στους νέους καλλιτέχνες και πολλοί από τους καταξιωμένους ζωγράφους της σημερινής εποχής έκαναν τις πρώτες τους εκθέσεις στην Γκαλερί Γκλόρια. Στην Γκαλερί Γκλόρια έχουν επίσης εκθέσει τα έργα τους πολλοί γνωστοί Eλλαδίτες καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Γέρος, ο Μανώλης Χάρος, ο Θεόδωρος Μανωλίδης, η Ζιζή Μακρή και άλλοι, καθώς επίσης και πολλοί σημαντικοί ξένοι καλλιτέχνες όπως οι ‘Aγγλοι Terry Frost και Peter de Francia και η Αμερικαvίδα Judith Brown.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι ζωγράφοι: Σούζαν Βάργκας, Ευγενία Βασιλούδη, Johannes Van Vugt, Γιώργος Γαβριήλ, Μύρια Γεωργίου, Ανδρέας Εφεσόπουλος, Λίζα Ζακχάροβα, Δώρος Ηρακλέους, Glyn Hughes, Κυριάκος Θεοχάρους, Umit lnatci, Ευαγόρας Καραγιώργης, Δημήτρης Καρακάσιεβ, Σταύρος Κίκας, Γιώργος Κοτσώνης, Ευάγγελος Κωvσταντέλος, Αργύρης Κωνσταντίνου, Κίκος Λανίτης, Αρσέντη Λισένκοβ, Ελένη Νικοδήμου, Δέσπω Νικολαΐδου, Γιάννα Νικολάου, Λευτέρης Ολύμπιος, Μάριον Πασχάλη, Μυρώ Σκαπούλλη, Λεωνίδας Σπανός, Όλγα Σπανού, Ρήνος Στεφανή, Χρίστος Φουκαράς, Μάριαμ Σουχάνοβα - Φουκαρά και η Κατερίνα Φουκαρά.

Διάρκεια: 26 Μαϊου - 30 Ιουνίου 2022

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα 17:30 - 20:00, Τρίτη - Παρασκευή 10:30 - 12:45 και 17:30 - 20:00. Σάββατο 10:30 - 12:45

Πληροφορίες: 22 762605

Location

Γκαλερί Γκλόρια, Λευκωσία

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org